duminică, 17 august 2014

Tort de Biscuiti cu Frisca

Unul dintre cele mai delicioase si cunoscute torturi este Tortul de Biscuiti. Foarte usor de preparat si foarte bun pentru copii, Tortul de Biscuiti poate fi facut si decorat in diverse moduri. Iata o reteta foarte simpla de Tort de Biscuiti cu Frisca.



Ingrediente:
500 gr biscuiti simpli
300 gr biscuiti de cacao
1 plic praf de budinca cu gust de vanilie sau frisca
1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata (eu am folosit budinca cu gust de ciocolata belgiana, care, dupa parerea mea, este cea mai fina si mai delicioasa)
1 l lapte
4 linguri zahar tos
200 ml frisca lichida (eu de obicei folosesc Frisca Hulala)


Pasul I: Tort de Biscuiti cu frisca: prepararea budincilor
Luam doua cratite si in fiecare punem cate 400 ml lapte si le punem pe foc. Separat, in doua boluri, punem prafurile de budinca, fiecare tip de budinca in castronelul ei. Adaugam in fiecare castronel 2 linguri de zahar tos si 100 ml lapte. Amestecam pana se omogenizeaza. Cand laptele fierbe, turnam budinca (fiecare tip de budinca intr-o cratita) si amestecam pana se ingroase. Apoi stingem focul.





Pasul II: Tort de Biscuiti cu frisca: prepararea tortului
Intr-o tava de chec asezam biscuitii de culoare deschisa ca in imaginea de mai jos:





Apoi punem un strat de budinca de ciocolata.




Dupa aceea asezam un strat de biscuiti de ciocolata, peste care punem budinca de culoare deschisa. Si continuam in acest fel pana umplem tava. 





O dam la rece pe balcon sau in camara pentru o ora, apoi o punem in frigider pentru 2 ore. Apoi preparam frisca: punem frisca rece de la frigider intr-un vas pentru mixer si o batem bine.
 Scoatem tava cu tortul de biscuiti de la frigider si scoatem tortul pe un platou intorcand tava cu grija. Daca biscuitii sunt foarte fragezi si cu budinca fierbinte peste ei, atunci biscuitii se pot lipi usor de tava (suprafata subtire a biscuitilor va ramane pe tava). Pentru a evita acest lucru, inainte de a aseza biscuitii in tava puneti pune folie de aluminiu sau folie de plastic).

Apoi imbracati tortul de biscuiti cu frisca si il puteti decora cu fructe sau cu ornamente de tort colorate sau de cacao. Il mai dati putin la frigider. 





Pofta buna la Tort de Biscuiti cu frisca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu