marți, 10 iunie 2014

Prajitura Creme-a-Creme

Prăjiturile cu ciocolata sunt printre cele mai apreciate; de aceea astazi va invit sa preparam o prajitura foarte gustoasa care se numeste Prăjitura Creme-a-Creme. Aceasta prajitura se prepara foarte repede, fara faina, praf de copt, etc. Iata care sunt ingredientele si cele 3 etape:




Ingrediente:

Pentru blat:
-         9 oua
-         9 linguri zahar
-         1,5 plicuri Creme Ole de ciocolata

Pentru crema:
-         400 ml frisca lichida
-         400 ml lapte
-         2 plicuri Creme Ole de vanilie

Pentru glazura:
-         3 linguri apa
-         3 linguri zahar
-         150 g unt
-         150 g ciocolata cu lapte
-         1-2 linguri de coniac (facultativ)


Pasul I: PRAJITURA CREME-A-CREME: prepararea blatului pentru Prajitura Creme-a-Creme

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu mixerul. Apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste zaharul. 



Dupa aceea adaugam galbenusurile si amestecam din nou. 


Dupa ce am incorporat si galbenusurile punem un plic si jumatate de Creme Ole de ciocolata. (Acest “Creme Ole de ciocolata” este un plic ce contine un praf cu gust de ciocolata si care amestecat cu lapte rece va deveni o delicioasa crema de ciocolata pentru prajituri.) Amestecam din nou cu mixerul si compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt. 




Acesta este blatul pentru Prajitura Creme-a-Creme. Il dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 10-15 minute. Cand este copt, il scoatem din cuptor si pana cand se raceste pregatim crema.

Pasul II: PRAJITURA CREME-A-CREME: prepararea cremei pentru Prajitura Creme-a-Creme

Pentru prepararea cremei, procedam in felul urmator: intr-un vas pentru mixer punem frisca lichida rece, laptele rece si continutul a doua plicuri de Creme Ole de vanilie. Amestecam cu mixerul pana devine o crema consistenta si omogena. Dupa ce blatul s-a racit intindem aceasta crema pe el cu o spatula. Dam prajitura la frigider si ne ocupam de glazura.









Pasul III: PRAJITURA CREME-A-CREME: prepararea glazurii pentru Prajitura Creme-a-Creme

Intr-o craticioara pe foc punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul, amestecand usor. Dupa ce zaharul s-a topit adaugam untul si ciocolata rupta bucatele si amestecam pe foc mic pana cand totul se omogenizeaza. Optional, dupa ce glazura s-a omogenizat, puteti adauga 1-2 linguri de coniac.



Luam apoi glazura de pe foc si amestecam pana este aproape rece. Dupa aceea o intindem peste crema. La inceput glazura va fi destul de lichida, este posibil sa alunece de pe prajitura. Puteti pune doar o parte din ea si dati prajitura la frigider si dupa 10 minute sa puneti si restul. Apoi lasati prajitura cateva ore la rece, de preferat de seara pana dimineata. Nu va faceti griji: glazura nu va mai curge; se va transforma intr-o crema fooooarte buna!




Prajitura Creme-a-Creme nu trebuie insiropata deoarece blatul este foarte pufos si impreuna cu crema care este absolut delicioasa si glazura de ciocolata, aceasta prajitura va fi exact cum ii spune numele: o prajitura cremoasa si pufoasa.

Pofta buna la: PRAJITURA CREME-A-CREME!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu