Prăjiturile cu
ciocolata sunt printre cele mai apreciate; de aceea astazi va invit sa
preparam o prajitura foarte gustoasa care se numeste Prăjitura
Creme-a-Creme. Aceasta prajitura se prepara foarte repede, fara
faina, praf de copt, etc. Iata care sunt ingredientele si cele 3 etape:
Ingrediente:
Pentru blat:
-
9 oua
-
9 linguri zahar
-
1,5 plicuri Creme Ole de ciocolata
Pentru crema:
-
400 ml frisca lichida
-
400 ml lapte
-
2 plicuri Creme Ole de vanilie
Pentru glazura:
-
3 linguri apa
-
3 linguri zahar
-
150 g unt
-
150 g ciocolata cu lapte
-
1-2 linguri de coniac (facultativ)
Pasul I: PRAJITURA
CREME-A-CREME: prepararea blatului pentru Prajitura
Creme-a-Creme
Separam
albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu mixerul. Apoi adaugam
zaharul si batem in continuare pana se topeste zaharul.
Dupa aceea adaugam
galbenusurile si amestecam din nou.
Dupa ce am incorporat si
galbenusurile punem un plic si jumatate de Creme Ole de ciocolata. (Acest “Creme
Ole de ciocolata” este un plic ce contine un praf cu gust de ciocolata si care amestecat
cu lapte rece va deveni o delicioasa crema de ciocolata pentru prajituri.) Amestecam din nou cu mixerul si compozitia astfel obtinuta o punem
intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt.
Acesta este blatul pentru
Prajitura Creme-a-Creme. Il dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ
10-15 minute. Cand este copt, il scoatem din cuptor si pana cand se raceste
pregatim crema.
Pasul II: PRAJITURA
CREME-A-CREME: prepararea cremei pentru Prajitura
Creme-a-Creme
Pentru prepararea
cremei, procedam in felul urmator: intr-un vas pentru mixer punem frisca
lichida rece, laptele rece si continutul a doua plicuri de Creme Ole de vanilie. Amestecam cu mixerul pana devine o
crema consistenta si omogena. Dupa ce blatul s-a racit intindem aceasta crema
pe el cu o spatula. Dam prajitura la frigider si ne ocupam de glazura.
Pasul III:
PRAJITURA CREME-A-CREME: prepararea glazurii pentru
Prajitura Creme-a-Creme
Intr-o craticioara
pe foc punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca zaharul, amestecand usor.
Dupa ce zaharul s-a topit adaugam untul si ciocolata rupta bucatele si
amestecam pe foc mic pana cand totul se omogenizeaza. Optional, dupa ce glazura
s-a omogenizat, puteti adauga 1-2 linguri de coniac.
Luam
apoi glazura de pe foc si amestecam pana este aproape rece. Dupa aceea o
intindem peste crema. La inceput glazura va fi destul de
lichida, este posibil sa alunece de pe prajitura. Puteti pune doar o parte din
ea si dati prajitura la frigider si dupa 10 minute sa puneti si restul. Apoi
lasati prajitura cateva ore la rece, de preferat de seara pana dimineata. Nu va
faceti griji: glazura nu va mai curge; se va transforma intr-o crema fooooarte
buna!
Prajitura
Creme-a-Creme nu trebuie insiropata deoarece blatul este foarte pufos si
impreuna cu crema care este absolut delicioasa si glazura de ciocolata, aceasta
prajitura va fi exact cum ii spune numele: o prajitura cremoasa si pufoasa.
Pofta buna
la: PRAJITURA CREME-A-CREME!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu