sâmbătă, 1 februarie 2014

Ciorba de Pleurotus

Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta de ciorba. Este o reteta mai deosebita, deoarece nu este una din clasicele ciorbe (ciorba de fasole, ciorba de perisoare, ciorba de pui etc) ci o Ciorba de Pleurotus. Este foarte gustoasa, seamana la gust cu ciorba de burta si se prepara foarte repede.



Ingrediente:

- 500 g ciuperci Pleurotus
- 2 capatani de usturoi
- 3 linguri smantana
- putina sare
- 1 lingura otet
- frunze de patrunjel verde

Pasul 1 Reteta de acasa : CIORBA DE PLEUROTUS: Pregatirea ingredientelor

In primul rand, pregatim ingredientele: spalam ciupercile Pleurotus; apoi curatam usturoiul.


   
Pasul 2 Reteta de acasa :  CIORBA DE PLEUROTUS : Prepararea Ciorbei de Pleurotus

Punem ciupercile intr-o oala la fiert. Le lasam sa fiarba jumatate de ora si apoi le taiem in bucati mai mici. (puteti sa le taiati si inainte de a le pune la fiert, insa se taie mai bine cand sunt fierte fiinputinmai moi, pentru ca Pleurotus este o ciuperca mai tare). Le punem inapoi in oala sa fiarba incet in continuare.


 Apoi zdrobim usturoiul, ca pentru mujdeiul de usturoi. Si adaugam smantana peste usturoi. Amestecam si adaugam in oala cu ciorba. Lasam sa fiarba inca 10-15 minute.



Adaugam putina sare si o lingura de otet. Iar cand ciorba este gata, punem frunze de patrunjel verde taiate marunt. Este delicioasa!!!



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CIORBA DE PLEUROTUS !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu