luni, 10 iunie 2013

Prajitura cu Cirese

La Reteta de Acasa de astazi va propun sa facem ceva dulce. Si pentru ca este anotimpul cireselor, haideti sa facem o Prajitura cu Cirese. Este o prajitura care se face foarte repede si pe cat este de pufoasa pe atat este de gustoasa.


Ingrediente:

- 4 oua
- 10 linguri ulei
- 300 gr zahar
- 2 vanilii
- 1 praf de copt
- 300 gr faina
- 10 linguri apa sau lapte clocotit


Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA CU CIRESE: Prepararea aluatului


Inainte de pregatirea aluatului pentru prajitura cu cirese, trebuie sa pregatim ciresele. Le scoatem samburii si coditele dupa ce le-am spalat cu apa rece. Daca ciresele sunt mai acrisoare putem sa presaram putin zahar peste ele si sa le lasam asa pana pregatim aluatul.


Intr-un castron separam ouale. Peste galbenusuri punem 150 gr zaharul si amestecam. Apoi adaugam praful de copt, zaharul vanilat, uleiul. Amestecam si mai apoi punem si apa fierbinte (sau lapte) si faina. Aluatul pentru prajitura cu cirese este aproape gata. Mai trebuie sa batem spuma albusurile cu 150 gr zahar si sa adaugam aceasta spuma la aluatul pentru prajitura cu cirese.



Punem aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si apoi punem ciresele deasupra.



   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA CU CIRESE : Coacerea Prajiturii cu cirese

Dam tava cu prajitura cu cirese la cuptor pentru aprox 30 de minute la foc potrivit.





Cand este coapta o scoatem din cuptor si din tava. Deasupra putem pune zahar pudra. Si prajitura noastra cu cirese este gata. Yummy! 



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRAJITURA CU CIRESE !

3 comentarii:

  1. AHAAAAAA!!!! Maine sunt la BUCURESTI, asa ca sa mai faci o portie daca nu vrei sa afli ce inseamna bataia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu maaaare drag! Caci avem cirese destule... ! :)

      Ștergere
    2. Acum, ca ai gustat-o, ce parere ai? Astept feedback-ul!

      Ștergere