- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 6 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- frunze de patrunjel verde
Pasul 1 Reteta de acasa : TOCANITA DE CARTOFI: Pregatirea ingredientelor
In primul rand curatam cartofii si ii taiem cubulete; ii lasam in apa rece, caci altfel se vor innegri.
Apoi curatam doua cepe.
Pasul 2 Reteta de acasa :
TOCANITA DE CARTOFI : Prepararea tocanitei de cartofi
Punem ceapa taiata intr-o cratita si peste ea punem putin ulei. Punem cratita pe foc.
Amestecam si apoi adaugam apa pana la nivelul cartofilor. Ii lasam sa fiarba.
Lasam pe foc pana ce cartofii sunt fierti.
Apoi punem deasupra frunza de patrunjel verde taiata marunt.
In primul rand curatam cartofii si ii taiem cubulete; ii lasam in apa rece, caci altfel se vor innegri.
Apoi curatam doua cepe.
Taiem cepele marunt, la fel procedam si cu ardeiul.
Puteti pune un ardei rosu mai mare sau doi ardei mai mici, unul verde si unul rosu.
Punem ceapa taiata intr-o cratita si peste ea punem putin ulei. Punem cratita pe foc.
Apoi adaugam ardeiul. Amestecam si lasam putin sa se inabuseasca.
Apoi punem si cativa catei de usturoi taiati bucatele.
Adaugam cartofii taiati cubulete.
Amestecam si apoi adaugam apa pana la nivelul cartofilor. Ii lasam sa fiarba.
Asezonam cu sare si piper.
Lasam pe foc pana ce cartofii sunt fierti.
Apoi punem deasupra frunza de patrunjel verde taiata marunt.
Si iata ca tocanita noastra de cartofi este gata! Daca vreti ca aceasta mancare delicioasa sa nu fie de post, puteti adauga bucatele de sunca sau carnat.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
TOCANITA DE CARTOFI !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu