- castraveti proaspeti
- 3 linguri sare
- 1 lingura otet
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa potrivita
- 3 bucati hrean
- 1 lingurita boabe de mustar
- crengute de marar
- 1 crenguta de cimbru
- rondele de morcov
- boabe de piper
- foi de dafin
Pasul 1 Reteta de acasa: CASTRAVETI IN SARAMURA: Pregatirea castravetilor si aranjarea lor in borcane
Spalam castravetii in apa rece si apoi ii lasam la scurs.
Curatam hreanul si il taiem betisoare subtirele.
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Curatam cateii de usturoi.
Apoi luam un borcan de 3 litri si punem in el cateva crengute de marar uscat, 2 bucati de hrean, o parte din ceapa taiata solzisori si cateva boabe de mustar. Apoi aranjam castravetii in borcan cat de inghesuiti se poate. Din cand in cand punem cate un catel de usturoi si rondele de morcov. Dupa ce am umplut borcanul cu castraveti, deasupra mai punem o crenguta de cimbru, niste hrean, bete de marar si hrean. Apoi turnam apa rece pana acoperim castravetii.
Dupa ce am umplut borcanul cu apa, golim apa intr-un vas in care punem 3 linguri de sare, boabe de piper si foi de dafin. Daca puneti castraveti in alte borcane, mai mici sau mai mari, respectati regula: o lingura de sare la un litru de borcan. Exemplu: daca borcanul are 2 litri, atunci puneti 2 linguri de sare la saramura. Amestecati pana se dizolva sarea si apoi turnati peste castraveti in borcan. Lasati borcanul pe masa in bucatarie pentru 2 zile, timp in care ei vor incepe sa fiarba si vor scoate deasupra spuma, pe care o luati din cand in cand cu lingura. Dupa 2 zile, puneti deasupra o lingura de otet si legati borcanul si-l puneti in camara.
Pofta Buna la Reteta de acasa:
CASTRAVETI IN SARAMURA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu