sâmbătă, 29 octombrie 2022

Cuiburi de Cartofi cu Carne

 Cartofi, carne tocata si alte cateva ingrediente, preparate la cuptor, cam asa s-ar caracteriza in cateva cuvinte preparatul nostru, pe care baietelul meu l-a numit pe: "O minunatie". Asadar, Cuiburi de Cartofi cu Carne. Iata ingredientele si modul de preparare, explicat pas cu pas :) 




Ingrediente:

- 700 gr cartofi
- 500 gr carne tocata (porc+vita)
- 200 gr cascaval ras
- 2 cepe potrivite
- 100 ml lapte cald
- ardei gras rosu
- foi de ceapa verde sau frunze de patrunjel
- cativa catei de usturoi (optional)
- 3-4 linguri pasta de tomate
- piper
- sare
- pesmet pentru uns tava

Pasul 1 Reteta de acasa : CUIBURI DE CARTOFI CU CARNE: Pregatirea cartofilor

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Pana se fierb cartofii pregatim carnea (va spun la pasul 2 cum facem asta).
Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa, punem putina sare si laptele cald si ii zdrobim ca la piureul de cartofi. Eu am adaugat cateva frunze de ceapa verde taiate marunt. 



Pasul 2 Reteta de acasa : CUIBURI DE CARTOFI CU CARNE: Pregatirea compozitiei cu carne

In timp ce cartofii fierb pregatim carnea. Asadar, intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei, pe foc, punem ceapa taiata marunt impreuna cu carnea tocata, sare, piper si amestecam pana cand carnea este gatita bine. Apoi adaugam si 2 catei de usturoi taieti feliute. Puteti pune si mai mult usturoi, depinde de gustul fiecaruia. Adaugam pasta de tomate si omogenizam. Mai lasam pe foc 2-3 minute si stingem focul.




Pasul 3 Reteta de acasa :  CUIBURI DE CARTOFI CU CARNE:  Aranjarea cuiburilor in tava si gatirea lor la cuptor

Ungem tava cu putin ulei sau unt si o tapetam cu pesmet.
 

Aranjam cartofii in forma de cuiburi in care punem putin cascaval ras. Apoi punem carnea si deasupra din nou cascaval ras. Eu am pus cativa catei de usturoi printre cuiburi.
 



Dam tava la cuptor la 180 grade pentru 10-15 minute, pana cand cascavalul este frumos rumenit. Intre timp taiem putin ardei rosu si verdeata (frunze de ceapa verde sau patrunjel) pentru decor si presaram deasupra cand scoatem tava de la cuptor. 






Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CUIBURI DE CARTOFI CU CARNE !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu