sâmbătă, 9 martie 2013

Prajitura cu Rabarbar

Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta de prajitura. Este o prajitura care are un gust dulce-acrisor: Prajitura cu Rabarbar. Se prepara foarte usor si trebuie sa spun ca aceasta a fost prajitura copilariei mele. Imi place tare mult si acum! Asadar, daca aveti rabarbar (sau rubarba) in gradina sau puteti cumpara de la piata, haideti sa facem aceasta prajitura delicioasa.

Ingrediente:

- 4 oua
- 10 linguri ulei
- 300 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 300 gr faina
- 10 linguri apa fierbinte sau lapte clocotit
- zahar pudra

Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA CU RABARBAR: Pregatirea rabarbarului

Pentru cei care nu cunosc aceasta planta, iata cum arata tufa de rabarbar:


Se taie frunzele plantei si apoi se curata cotoarele si se taie in bucatele micute. Se pune rabarbarul astfel taiat intr-un castronel si se presara putin zahar tos.


   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA CU RABARBAR : Pregatirea aluatului

Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca cu 150 gr zahar. Apoi se adauga uleiul, intai 5 linguri iar apoi inca 5 linguri. 


Se adauga vanilia, praful de copt, apa sau laptele clocotit. Se amesteca. Apoi punem faina. 


Albusurile le batem spuma cu 150 gr zahar. 


Apoi adaugam si albusurile si amestecam.




Pasul 3 Reteta de acasa :  PRAJITURA CU RABARBAR : Coacerea prajiturii cu rabarbar

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si deasupra punem rabarbarul dupa ce l-am stors, caci isi va lasa zeama de la zahar.





Apoi dam tava cu prajitura cu rabarbar la cuptor pentru aproximativ 20 - 30 minute la foc potrivit.


Cand prajitura cu rabarbar este coapta, o scoatem din tava si presaram deasupra putin zahar pudra. Atentie cum scoateti prajitura cu rabarbar din tava, sa nu se rupa, caci aceasta prajitura cu rabarbar este foarte frageda.






Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRAJITURA CU RABARBAR !

2 comentarii:

  1. Cand ati adaugat faina? Inainte de apa clocotita, presupun...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intai apa, apoi faina, in ordinea in care apar in reteta. Spor la bucatarit!

      Ștergere