Pagini

joi, 22 decembrie 2011

Reteta de acasa 10 decembrie 2011 - Tort Diplomat cu fructe de padure

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o noua reteta de tort, foarte atractiva atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Oricine e bucuros de o felie de Tort Diplomat cu fructe de padure!

Ingrediente:


- 1 cutie mix pentru Tort Diplomat
- 2 oua
- 200 g fructe de padure congelate
- 200 ml apa
- 150 g piscoturi de sampanie
- 1 l lapte rece
- fructe pentru decor


miercuri, 21 decembrie 2011

Vin rosu sau vin alb

Petele de vin rosu de pe imbracaminte se scot foarte usor cu vin alb.

marți, 20 decembrie 2011

Reteta de acasa 16 decembrie 2011 - Tort padurea neagra

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte cunoscuta, care se numeste Tort padurea neagra, tortul fiind una dintre atractiile meselor festive. Fie ca e sarbatoare, fie ca e o aniversare, un tort de ciocolata este intotdeauna binevenit.


Ingrediente
- 1 cutie mix pentru Tort de ciocolata


Pentru blat:
- 100 g margarina (sau unt)
- 3 oua
- 50 ml apa


Pentru crema:
- 300 ml lapte rece
- 50 g zahar pudra 


Pentru decor si umplutura:
- 1 plic praf de frisca
- 150 ml lapte rece
- 1 borcan compot de visine fara samburi
- 1 cutie ornamente de ciocolata



Reteta de acasa 28 noiembrie 2011 - Gogosi migdalate

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte usor de facut care se numeste Gogosi migdalate, gogosile fiind una dintre prajiturile preferate ale multora. 

Ingrediente


- 325 g faina
- 100 g zahar
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 100 g unt moale
- zahar pudra pentru decor



sâmbătă, 17 decembrie 2011

Reteta de acasa: 15 decembrie 2011- Pui umplut

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta minunata care se numeste  Pui Umplut, suuuper gustoasa. 


Ingrediente


- 1 pui
- 300 g ficat de pui
- 1 ou
- patrunjel verde
- 150 g pastrama de curcan
- sare si piper
- 100 g smantana
- rozmarin
- 100 g ciuperci
- ulei
- 1 pahar vin alb



vineri, 16 decembrie 2011

Reteta de acasa: 15 decembrie 2011- Colacei impletiti

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte usor de facut care se numeste Colacei impletiti, minunati mai ales in preajma sarbatorilor de iarna.


Ingrediente


Pentru aluat:


- 150 ml lapte
- 400 g faina
- 1 plic garant pentru aluaturi dospite
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 30 g zahar tos
- 30 g stafide
- 30 g miez de nuca taiata marunt


Pentru uns:


- unt topit sau ou batut
- 1 lingura zahar tos


Reteta de acasa: 14 decembrie 2011- Ciocolata calda cu portocale si scortisoara

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta simpla care se numeste Ciocolata calda cu portocale si scortisoara 


Ingrediente


- 2 plicuri Ciocco latte
- 300 ml lapte
- 1/2 lingurita esenta de portocale
- 1/2 lingurita scortisoara



miercuri, 14 decembrie 2011

Reteta de acasa: 08 decembrie 2011- Pastravi in fulgi de porumb

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta pentru iubitorii de preparate din peste, care se numeste Pastravi in fulgi de porumb




Ingrediente


- 3 pastravi
- 200 g iaurt
- sare
- piper
- 100 g pesmet
- 200 g fulgi de porumb
- 1 lamaie
- 2 rosii
- patrunjel verde
- ulei
- 3 catei de usturoi



marți, 13 decembrie 2011

Reteta de acasa: 13 decembrie 2011- Mos Craciun din turta dulce

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta deosebita mai ales pentru aceasta perioada cand cu totii asteptam sarbatorile de iarna si bineinteles pe Mos Craciun. Asa ca, azi facem  Mos Craciun din turta dulce.  




Ingrediente


- 150 g faina
- 100 g unt moale
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 20 ml apa
- 3 linguri miere
- 1 pliculet coaja de portocala
- 1 lingurita esenta de rom
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1 cutie creioane colorate pentru decor



luni, 12 decembrie 2011

Tratament pentru negi

Lamaia este foarte binecunoscuta pentru multiplele ei beneficii. Unul dintre acestea este faptul ca cu ajutorul lamailor putem sa tratam negii de piele. Pentru aceasta trebuie sa...

miercuri, 7 decembrie 2011

Reteta de acasa 05 decembrie 2011 - Supa de iarna

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte buna pentru anotimpul rece; se numeste Supa de iarna, foarte gustoasa.




Ingrediente


- 1 rasol de vita
- 300 g carne afumata
- 250 g fasole boabe 
- 250 g cartofi
- 1 varza mica
- frunze de telina
- sare si piper
- smantana



duminică, 4 decembrie 2011

Tiramisu

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte, foarte usor de facut care se numeste Tiramisu, o prajitura la care nu prajiti, nu coaceti si nu fierbeti nimic.




Ingrediente


- 1 cutie crema Tiramisu
- 200 ml lapte
- 1 pachet de piscoturi
- 250 ml frisca lichida (optional)
- 1 ceasca de cafea
- 1 lingurita cacao



vineri, 2 decembrie 2011

Lamaia

Lamaile sunt foarte sanatoase, fiind foarte bogate in vitamina C. Dar, desi sunt acre la gust, un kilogram de lamai contine mai mult zahar decat un kilogram de capsuni.

Mierea de albine

Mierea de albine este singurul aliment care nu se alterează si are importante beneficii. 
Constituie o importanta sursa de energie, prevenind oboseala.
Mierea are proprietăţi antioxidante şi anti-bacteriene, ajutând astfel sistemul imunitar în lupta cu bolile; 

ajută si in lupta împotriva cancerului. 

Fiind un antiseptic, mierea de albine este un remediu natural pentru foarte multe afecţiuni ca: răceli, tăieturi, arsuri, infecţii, insomnii etc. si combate efectele nocive ale consumului de alcool.


Mierea

Mierea este singurul aliment ce nu se deterioreaza. O lingurita de miere are 22 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de zahar contine 15 calorii. Mierea insa este mult mai sanatoasa, deoarece contine glucoza si fructoza in parti egale. Consumata zilnic, mierea reduce cantitatea de colesterol din sange. 

Scortisoara

   Scortisoara este un condiment foarte des folosit pentru aroma ei deosebita. Sortisoara are si alte beneficii: scade nivelul zaharului din sange, ajutand la fluidizarea acestuia si contribuie la detoxifierea si la stimularea creierului, avand in acelasi timp proprietati antiseptice. 

   Scortisoara este folosita de asemenea si ca remediu impotriva frigului, a crampelor musculare, in situatii de gripa sau raceala, pentru combaterea indigestiei sau a durerilor in articulatii.

Oul

    Nutritionistii de la Universitatea de Medicina din Louisiana (SUA) au constatat ca persoanele care isi incep ziua consumand doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice. Acest succes al oului este determinat de continutul sau bogat in cele mai bune proteine, fapt ce confera aceeasi energie ca si servirea unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. 

Marul sau cafeaua

Multi oameni servesc o cafea dis-de-dimineata pentru a scapa de starea de somnolenta. Ei bine, s-a constatat ca un mar este mai eficient decat o cafea pentru a ne trezi dimineata.



Marul

   Marul este un fruct foarte bogat in vitaminele A, B1, B2, C si in substante nutritive. El are proprietati terapeutice asupra organismului uman. Substantele nutritive antioxidante care se gasesc in sucul de mere ajuta la reducerea colesterolului si a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere si suc de mere reduce riscul aparitiei atat a cancerului de san cat si a cancerului de plamani. 
     Merele sunt adesea folosite si in cosmetica. Mastile cu mar ras, aplicat pe fata pentru 10 minute cateva zile la rand, ajuta la vindecarea acneelor, la curatarea tenului si la estomparea ridurilor.
   Merele sunt bogate in fibre; ele reduc colesterolul din organism si in acelasi timp intaresc oasele. Atunci cand sunt servite ca o gustare, merele scad pofta de mancare si de aceea sunt indicate in curele de slabire. 

Sucul de morcov

Sucul de morcov este un ajutor pretios al persoanelor care sufera de digestie dificila sau de lipsa poftei de mancare. Sucul de morcov imbunatateste vederea. O cura de zece zile cu suc proaspat de morcov cicatrizeaza ranile facute de ulcer. Morcovul este foarte bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar contine si alte vitamine si minerale, care sunt foarte necesare organismului uman. 

Reteta de acasa: 01 decembrie 2011- Orez cu lapte, mar copt si scortisoara

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte usor de facut care se numeste Orez cu lapte, mar copt si scortisoara, foarte bun pentru copii. 


Ingrediente


- 1 mar mic
- 1 plic orez desert cu gust de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 lingurite rase cu scortisoara
- 1 lingura dulceata de caise
- 1 lingura migdale tocate



joi, 1 decembrie 2011

Pui pe sticla

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte interesanta, se numeste Pui pe sticla, una dintre retetele cele mai gustoase atunci cand vine vorba de preparate din carne de pui. 




Ingrediente


- 1 pui grill (sau cati doriti!)
- sare
- piper
- apa 



miercuri, 30 noiembrie 2011

Reteta de acasa 28 noiembrie 2011 - Limba de vita cu sos de capere

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta mai altfel decat de obicei care se numeste Limba de vita cu sos de capere, un fel de mancare ce poate fi servit si ca aperitiv. 




Ingrediente


- 1 bucata limba de vita
- 300 g maioneza
- 1 lingurita mustar
- 2 castraveti murati
- 1 ceapa rosie
- suc de lamaie
- patrunjel verde
- 3 linguri capere murate 



marți, 29 noiembrie 2011

Reteta de acasa: 29 noiembrie 2011- Tort de biscuiti

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte buna care se numeste Tort de biscuiti, o reteta minunata. Un tort delicios!



Ingrediente:


- 350 g biscuiti cu unt
- 300 g ciocolata de menaj
- 2 plicuri glazura solida de ciocolata
- 200 g smantana
- 100 g unt moale
- 1 plic zahar vanilat



Fasole fiarta

Cand fierbeti fasolea pentru a o folosi la ciorba de fasole sau la fasole batuta sau la orice al fel de mancare, pentru a nu avea probleme cu digestia, este bine sa fierbeti fasolea in cel putin 3 ape iar in ultima apa sa bagati un cartof crud curatat.

Aluat

Daca aluatul de placinta se lipeste de facalet (intinzator), este bine sa-l puneti la congelator pentru cateva minute. Veti vedea ca astfel il veti modela mult mai usor si nu se va mai lipi.

luni, 28 noiembrie 2011

Ou proaspat sau vechi

    Oul este foarte adesea folosit in bucataria romaneasca si nu numai. Este foarte important sa stim daca ouale pe care le folosim sunt proaspete sau vechi. Pentru a verifica daca este proaspat sau nu,


Aspectul prajiturilor

Pentru ca prajiturile, cozonacii, cornuletele, placintele sa aiba o culoare frumoasa, este indicat sa le ungeti cu cafea cu lapte inainte de a le da la cuptor. In acest fel vor avea o culoare placuta si un aspect frumos.

Glazura prajiturilor

Pentru a nu plesni glazura unei prajituri atunci cand o taiati, este indicat ca atunci cand o preparati sa adaugati  o lingurita de iaurt. Astfel prajitura va avea un aspect placut si va fi mult mai usor de taiat.

Reteta de acasa: 21 noiembrie 2011- Tortellini la cuptor

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte usor de facut care se numeste Tortellini la cuptor, o reteta minunata cu paste.. 




Ingrediente


- 500 g tortellini
- 2 dovlecei
- 100 g unt
- 2 catei usturoi
- 3 oua
- 250 ml smantana
- 100 g parmezan
- sare si piper
- nucsoara 



Clatite pufoase

Toata lumea iubeste clatitele. Cel putin copiii sunt foarte pofticiosi cand vine vorba de clatite si nici nu asteapta ca mama sa le termine de copt: "cum se coace, da-o-ncoace!" Pentru ca clatitele sa iasa mai pufoase, este indicat ca in aluat sa folosim apa minerala in loc de lapte.

Pestele

Pestele este foarte sanatos si reprezinta mancarea de baza pentru multa lume. Este indicat ca pestele sa fie sarat cu cel putin 15 minute inainte de prajire. Astfel va fi mult mai gustos.

SUPA DE PUI

Pentru ca supa de pui sa fie mai gustoasa este indicat ca puiul sa fie pus la fiert intreg si sa se adauge cateva boabe de piper negru. 

Cartofii prajiti

Inainte de a praji cartofii este indicat ca acestia sa fie scursi de apa si zvantati cu un servet uscat. In acest fel ei se vor rumeni mai frumos si nici uleiul incins nu va mai sari din cauza cartofilor umezi.

Albus de ou

Albusul de ou se bate spuma mult mai bine si mult mai repede daca inainte de folosire ouale au fost tinute la rece.

Prea multa sare

Daca din greseala ai pus prea multa sare in supa, este bine sa adaugi un cartof si acesta va absorbi sarea care este in exces. Si astfel supa va avea gustul pe care ti-l doresti, adica foarte bun si fara prea multa sare.

Prajituri cu albus de ou

Prajiturile care au in compozitie albus de ou vor creste foarte bine si frumos daca atunci cand batem albusul spuma adaugam si o jumatate de pliculet de praf de copt; in loc sa punem praful de copt in compozitia prajiturii, il punem in albusul batut spuma.

duminică, 27 noiembrie 2011

Mamaliga

Mamaliga reprezinta pentru multa lume o mancare foarte sanatoasa si usor de preparat. Este bine de stiut ca mamaliga nu va mai face cocoloase deloc daca inainte de a pune malaiul la fiert este stropit cu putina apa rece.

FRISCA

Inainte de a fi folosita, frisca batuta cu zahar, intrebuintata la prepararea torturilor si a prajiturilor, trebuie bine scursa deoarece zerul pe care il lasa nu strica doar gustul, dar si forma prajiturii.

Salata de vinete

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta de salata foarte gustoasa care se numeste Salata de vinete


Ingrediente


- 3 vinete
- 1 ceapa
- 100 ml ulei 
- sare
- 2 linguri maioneza



Salata de Beouf

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte cunoscuta; se numeste Salata de Boeuf, una dintre salatele preferate ale multora. 


Ingrediente


- 5 morcovi
- 10 cartofi
- 1 piept de pui
- 1 telina (radacina)
- 2 patrunjel (radacina)
- 5 castraveti murati
- 5 linguri boabe de porumb (BONDUELLE)
- 5 linguri boabe de mazare (BONDUELLE)
- 5 linguri maioneza
- sare si piper



Clatite de post

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte usor de facut care se numeste Clatite de post, una dintre retetele cel mai usor de preparat. 




Ingrediente


- 500 g faina
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita ulei
- 1 litru apa minerala
- putina sare
- ulei pentru prajit