Pagini

marți, 20 decembrie 2011

Reteta de acasa 28 noiembrie 2011 - Gogosi migdalate

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte usor de facut care se numeste Gogosi migdalate, gogosile fiind una dintre prajiturile preferate ale multora. 

Ingrediente


- 325 g faina
- 100 g zahar
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 100 g unt moale
- zahar pudra pentru decor



Pasul 1: RETETA DE ACASA: GOGOSI MIGDALATEPregatirea aluatului de gogosi


Primul pas in prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Gogosi migdalate este pregatirea aluatului. Pentru aceasta punem faina intr-un castron. Peste faina adaugam o jumatate de pliculet de praf de copt.


Amestecam cu o lingura. Apoi adaugam un praf de sare, doua oua, untul (pe care il taiem fasii), zaharul, o lingurita de esenta de rom si framantam cu mana.


Pasul 2: RETETA DE ACASAGOGOSI MIGDALATEModelarea gogosilor


Pe masa de lucru presaram faina  si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ un centimetru.

                                    


Apoi cu cutitul decupam din aluat forme de migdale (de aceea se numesc Gogosi migdalate!).




Pasul 3: RETETA DE ACASAGOGOSI MIGDALATE: Coacerea gogosilor migdalate


Intr-o tigaie punem uleiul sa se incinga.



Apoi punem gogosile sa se prajeasca. Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem repede si pe cealalta.


Dupa ce s-au prajit, le presaram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna la Reteta de acasa GOGOSI MIGDALATE!  


Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu