Pagini

marți, 27 decembrie 2016

Prajitura Kinder Bueno

Prajitura festiva pe care va invit sa o incercati astazi nu are nevoie de nici un fel de prezentare pentru ca este perfecta! 
Aceasta este Prajitura Kinder Bueno
Blat cu nuca + 2 creme pufoase + frisca + ciocolata = Prajitura perfecta, adica Prajitura Kinder Bueno.
Fina, pufoasa, deosebita!




Ingrediente:

Blat:
-         8 albusuri
-         200 g zahar
-         2 linguri ulei
-         4 linguri faina
-         3 linguri pesmet fin
-         120 g nuca macinata
-         1 lingurita praf de copt

Crema:
-         8 galbenusuri
-         200 g zahar
-         1 plic budinca vanilie
-         3 linguri faina
-         500 ml lapte
-         2 linguri cacao
-         200 g unt

Plus:
-         250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella
-         150 gr biscuiti simpli
-         200 ml frisca lichida
-         50 g ciocolata cu alune

luni, 26 decembrie 2016

Salata de Boeuf Mos Craciun

Cu totii stim ca Craciunul fara Slata de Boeuf e ca... cerul fara stele! Iata cum am decorat anul acesta Salata de Boeuf Mos Craciun! Sarbatori fericite! Voi cum ati decorat salata de Craciun? Astept pozele voastre!


joi, 22 decembrie 2016

Eclerito

Prajiturile care se pregatesc fara coacere si intr-un timp foarte scurt sunt printre cele mai apreciate. Din aceasta categorie face parte si delicioasa prajitura Eclerito. Reteta este foarte simpla, chiar si tinerele gospodine incepatoare se vor descurca foarte bine in prepararea acestui desert!
  



Ingrediente:
-         500 gr biscuiti simpli (populari)
-         250 gr biscuiti cu cacao
-         1 plic budinca de vanilie (budinca instant)
-         300 ml lapte
-         300 ml frisca lichida
-         4 linguri zahar
-         25 gr unt
-         cacao

joi, 27 octombrie 2016

Ursulet cu Paturica

Dintr-o omleta simpla si carnea din doua sarmalute, iata ce puteti face pentru ca farfuria copilului sa fie mai atragatoare: UN URSULET CU PATURICA. Baietelul meu a fost foarte incantat!




luni, 17 octombrie 2016

Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti

Toamna este pe sfarsite si camara cu bunatati este plina! Doar ceva mai lipseste: niste Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti. Fara sa fierbeti sau sa opariti legumele, fara conservanti si Eeee-uri, preparati aceasta salata asortata de muraturi intr-un mod foarte simplu, rapid, acum cat inca mai gasiti in piata gogonele, gogosari si castraveti.



Ingrediente:
-         2 kg gogonele
-         2 kg castraveti
-         1,5 kg gogosari rosii
-         800 ml otet
-         800 gr zahar
-         200 g sare de muraturi
-         3 foi de dafin
-         hrean

duminică, 18 septembrie 2016

Muraturi 2016

In aceasta toamna am pregatit urmatoarele muraturi ale caror retete le gasiti mai jos, in dreptul fiecarui preparat. Asadar, Muraturi 2016: gogosari murati, castraveti murati, ardei iuti murati si varza rosie murata.

Gogosari murati: reteta aici

Castraveti murati: reteta aici

Ardei iuti murati: reteta aici

Varza rosie murata: reteta aici



joi, 15 septembrie 2016

Varza Rosie la Borcan

Printre multe si diverse muraturi pe care le pregatim in aceasta perioada, cum ar fi gogosari murati, castraveti in saramura, gogonele, conopida, ardei umpluti cu varza etc., va invit sa pregatim si niste Varza Rosie la Borcan. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul minunat!



Ingrediente:
-         3 kg varza rosie
-         1 plic Picant fix dulce–acrisor
-         1,70 l apa
-         300 ml otet
-         150 gr zahar
-         2 linguri sare de muraturi
-    cateva bucatele de hrean

vineri, 9 septembrie 2016

Tort Alexandru

Sfantul Alexandru tocmai a trecut, dar il vom sarbatori din nou in luna decembrie. Iata Tortul Alexandru pe care l-am pregatit cu aceasta ocazie, tort ce se prepara in maxim o ora. Daca folositi un blat de tort cumparat sau facut mai din timp, atunci veti face Tortul Alexandru in maxim 30 minute!



Ingrediente
-         un blat de tort de ciocolata
-         un plic crema de prajitura cu gust de lamaie
-         200 ml frisca lichida
-         3 linguri zahar si o lingurita esenta de lamaie pentru insiropat
-         rulouri cu ciocolata sau alti biscuiti rotunzi

sâmbătă, 13 august 2016

Cartofi la cuptor cu sunca si ou

Pentru iubitorii de cartofi avem o reteta noua: Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval. Se pregatesc foarte usor si sunt foarte gustosi, mai ales cu niste castraveciori acri alaturi.


Ingrediente:
-         8 cartofi mari
-         8 oua
-         50 gr cascaval ras
-         100 gr sunca
-         sare
-         piper

duminică, 10 iulie 2016

Tort cu Crema Ganache

Iata o noua reteta de tort si nu orice tort, ci unul de ciocolata: Tort cu Crema Ganache. Este un tort relativ simplu de preparat. Pe scurt un blat de cacao taiat  in trei parti, umplut cu crema pufoasa de ciocolata si decorat cu ornamente de tort. 





Ingrediente:

Pentru blat:
-         6 oua
-         250 g zahar
-         6 linguri apa
-         1 praf de copt
-         1 lingura cacao
-      250 g faina

Pentru crema Ganache:
-         500 ml frisca lichida
-         150 gr ciocolata de buna calitate

Pentru sirop:
-         300 ml apa
-         4 linguri zahar
-         1 lingurita esenta de rom/vanilie

Pentru decor:
-         bombonele colorate/ fulgi de ciocolata/ frisca, etc.

luni, 4 iulie 2016

Prajitura cu Crema Ganache

Pentru iubitorii de prajituri cu ciocolata avem o reteta speciala: Prajitura cu Crema Ganache, aceasta fiind cea mai pufoasa crema de ciocolata, folosita la cele mai rafinate prajituri si torturi cu gust de ciocolata. Iata reteta:


Ingrediente:

Pentru blat:
-         6 oua
-         250 g zahar
-         6 linguri apa
-         1 praf de copt
-         1 lingura cacao
-      250 g linguri faina

Pentru crema Ganache:
-         500 ml frisca lichida
-         150 gr ciocolata de buna calitate

Pentru sirop:
-         300 ml apa
-         4 linguri zahar
-         1 lingurita esenta de rom

Pentru décor:
-         nuca prajita si macinata/ bombonele colorate/ fulgi de ciocolata/ frisca, etc.

joi, 9 iunie 2016

Oua Testoasele Ninja

Astazi sarbatorim Inaltarea Domnului, sarbatoare care printre altele presupune si vopsirea oualor. Desi ouale se vopsesc in mod normal doar cu rosu, de data aceasta am facut Oua Testoasele Ninja, spre marea bucurie a celor mici. Si pentru ca bucuria sa fie si mai mare am strecurat si cativa minioni printre broscutele Ninja.





Cum am facut Ouale Ninja?! Foarte simplu: am fiert ouale, le-am vopsit cu vopsea de culoare verde, am taiat fasii de hartie glasata autocolanta de diverse culori si le-am lipit pe oua, apoi le-am lipit ochisori si la sfarsit cu un marker le-am desenat guritele. Simplu, rapid si de mare efect, cel putin pentru copii! Dar cred ca si cei mari se amuza cand dau cu ochii de ele!






miercuri, 25 mai 2016

Tort Diplomat cu Capsuni

Este sezonul capsunilor! De aceea va invit la un Tort Diplomat cu Capsuni, tort care se prepara foarte repede si are un mare avantaj: se prepara la rece! Asadar, fara a avea nevoie de cuptor, iata cum facem un tort diplomat in doar cateva minute.



Ingrediente:
-         1000 ml frisca lichida Hulala
-         900 ml iaurt simplu (1,5 % grasime)
-         4-5 linguri zahar pudra
-         1 pliculet gelatina alimentara
-         500 gr capsuni
-         100 gr biscuiti simpli

-         fulgi de ciocolata pentru decor

vineri, 13 mai 2016

Salata de Boeuf Margarete sau Salata de Boeuf Flori de Musetel

Salata de Boeuf este bine cunoscuta si preparata cu diverse ocazii speciale. Iata ce usor putem face o Salata de Boeuf Margareta sau cu alt nume, Salata de Boeuf Flori de Musetel. Foarte simplu: facem salata de boeuf dupa reteta obisnuita, a carei reteta o gasiti aici.

Dupa ce am facut Salata de Boeuf, o punem intr-un castron si o nivelam deasupra cu ajutorul unei linguri. Apoi dam castronul la frigider.

 Punem la fiert 5 oua. Le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Dupa ce s-au fiert, le lasam 2-3 minute in apa rece. Apoi le curatam de coaja si taiem fiecare ou in doua parti egale.

Scoatem salata de boeuf de la frigider si cu grija, sa nu se rupa, scoatem jumatatile de galbenusuri din albusuri si le punem pe salata. Eu am pus unul in mijloc si celelate in jurul lui, aceste galbenusuri fiind mijlocurile florilor. Apoi luam albusurile si le taiem fasiute subtiri, pe care le vom aranja in jurul fiecarui galbenus, realizand astfel petalele margaretelor sau ale florilor de musetel.

Dupa ce florile sunt gata, luam frunze proaspete de patrunjel si le asezam printre flori astfel incat sa nu se mai vada salata de boeuf. Si iata un camp cu margarete sau flori de musetel sub care se ascunde o delicioasa salata de boeuf.


Pofta buna la
Salata de Boeuf Margarete
sau

Salata de Boeuf Flori de Musetel!

duminică, 1 mai 2016

Rulada cu Crema Ganache si Nuca

De data aceasta, la Reteta de Acasa, va prezentam o reteta de rulada: Rulada cu Crema Ganache si Nuca, reteta perfecta pentru iubitorii de dulciuri care au in compozitie o crema de ciocolata dar si delicioasa nuca prajita. Sfatul meu: faceti doua rulade, caci una e prea putin, dispare imediat de pe farfurie!!!



Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua intregi + 2 albusuri
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
2 linguri  cacao



Pentru crema ganache:
100 g ciocolata neagra
400 ml frisca lichida
100 g nuci tocate

marți, 19 aprilie 2016

Oua Minion 2

Oua Minion, cu un ochi sau cu doi ochi, la fel de interesanti si de draguti! Copiii sunt incantati de Ouale Minion!
Modul de vopsire al Oualor Minion il gasiti aici.

HAPPY EASTER!!!