Pagini

joi, 15 septembrie 2016

Varza Rosie la Borcan

Printre multe si diverse muraturi pe care le pregatim in aceasta perioada, cum ar fi gogosari murati, castraveti in saramura, gogonele, conopida, ardei umpluti cu varza etc., va invit sa pregatim si niste Varza Rosie la Borcan. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul minunat!



Ingrediente:
-         3 kg varza rosie
-         1 plic Picant fix dulce–acrisor
-         1,70 l apa
-         300 ml otet
-         150 gr zahar
-         2 linguri sare de muraturi
-    cateva bucatele de hrean


Pasul I: Reteta de acasa: Varza Rosie la Borcan: pregatirea ingredientelor
Tocam varza ca pentru salata obisnuita de varza; eu am tocat-o cu robotul de bucatarie. Apoi punem doua linguri de sare de muraturi (sare grunjoasa) si frecam putin varza sa se inmoaie.





Pasul II: Reteta de acasa: Varza Rosie la Borcan: pregatirea saramurii
Intr-o cratita pe foc punem apa, zaharul, otetul si continutul unui plic de Picant fix dulce-acrisor. Amestecam putin si o lasam pe foc sa fiarba 5 minute. Intre timp aranjam varza in borcane. Eu am folosit 4 borcane de 800 ml. Deasupra verzei am pus cate doua bucatele de hrean.



Cand saramura a fiert, turnam peste varza din borcane si sigilam borcanele cu capacele stranse bine. Le lasam sa se raceasca si apoi le ducem in camara sau in beci la racoare si intuneric.


Pofta buna la Varza Rosie la Borcan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu