Pagini

luni, 4 iulie 2016

Prajitura cu Crema Ganache

Pentru iubitorii de prajituri cu ciocolata avem o reteta speciala: Prajitura cu Crema Ganache, aceasta fiind cea mai pufoasa crema de ciocolata, folosita la cele mai rafinate prajituri si torturi cu gust de ciocolata. Iata reteta:


Ingrediente:

Pentru blat:
-         6 oua
-         250 g zahar
-         6 linguri apa
-         1 praf de copt
-         1 lingura cacao
-      250 g linguri faina

Pentru crema Ganache:
-         500 ml frisca lichida
-         150 gr ciocolata de buna calitate

Pentru sirop:
-         300 ml apa
-         4 linguri zahar
-         1 lingurita esenta de rom

Pentru décor:
-         nuca prajita si macinata/ bombonele colorate/ fulgi de ciocolata/ frisca, etc.


Pasul I: Reteta de acasa: Prajitura cu Crema Ganache: pasul 1 in pregatirea cremei

Intr-un vas pe aragaz, la foc mic, punem frisca lichida si o lasam sa se incalzeasca bine, dar nu sa fiarba. Cand s-a incalzit destul de bine punem in ea ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand ciocolata s-a topit si frisca s-a omogenizat. O luam de pe foc si o dam la rece. Ideal ar fi sa faceti acest lucru seara si crema sa o pregatiti dimineata sau invers, astfel incat crema sa poate sta la rece cel putin 2-3 ore.


Pasul II: Reteta de acasa: Prajitura cu Crema Ganache: pregatirea blatului

Acum pregatim blatul pentru Prajitura cu Crema Ganache. Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul si praful de copt; amestecam apoi adaugam cacaoa si cele 6 linguri de apa. Dupa ce omogenizam adaugam jumatate din cantitatea de faina. Apoi batem albusurile spuma. Dupa aceea incorporam si restul de faina si spuma de la albusuri si punem compozitia intr-o tava de copt, pe hartie de copt si o dam la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.

Pasul III: Reteta de acasa: Prajitura cu Crema Ganache: pasul 2 in pregatirea cremei

Dupa ce blatul este copt si racit, pregatim crema: scoatem frisca de la frigider si o batem cu mixerul pana devine o crema spuma. Eu am folosit frisca Hulala. Daca vreti ca crema sa fie cu mai mult gust de ciocolata, folositi ciocolata amaruie, care contine cel putin 75% cacao.

Pasul IV: Reteta de acasa: Prajitura cu Crema Ganache: Prepararea Prajiturii cu Crema Ganache

Inainte de a va apuca sa asamblati prajitura, puneti intr-o cana 300 ml apa calduta si 4 linguri de zahar si o lingurita de esenta de rom. Amestecati pana se topeste zaharul.
Apoi luati blatul si il taiati in doua (pe grosimea lui). Pe prima parte a blatului o insiropati si apoi puneti ¾ din cantitatea de crema Ganache. Apoi puneti celalalt blat deasupra si il insiropati si pe el. Crema ramasa o intindeti cu un cutit deasupra prajiturii; si decorati cu nuca prajita si macinata sau bombonele colorate sau fulgi de ciocolata sau frisca, etc.
Apoi lasati prajitura la rece o ora, dupa care…







Pofta buna la Prajitura cu Crème Ganache!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu