Pagini

marți, 27 decembrie 2016

Prajitura Kinder Bueno

Prajitura festiva pe care va invit sa o incercati astazi nu are nevoie de nici un fel de prezentare pentru ca este perfecta! 
Aceasta este Prajitura Kinder Bueno
Blat cu nuca + 2 creme pufoase + frisca + ciocolata = Prajitura perfecta, adica Prajitura Kinder Bueno.
Fina, pufoasa, deosebita!




Ingrediente:

Blat:
-         8 albusuri
-         200 g zahar
-         2 linguri ulei
-         4 linguri faina
-         3 linguri pesmet fin
-         120 g nuca macinata
-         1 lingurita praf de copt

Crema:
-         8 galbenusuri
-         200 g zahar
-         1 plic budinca vanilie
-         3 linguri faina
-         500 ml lapte
-         2 linguri cacao
-         200 g unt

Plus:
-         250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella
-         150 gr biscuiti simpli
-         200 ml frisca lichida
-         50 g ciocolata cu alune

Pasul I: Reteta de acasa: Prajitura Kinder Bueno: prepararea blatului pentru Prajitura Kinder Bueno
In primul rand separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul si mixam pana vom avea o spuma tare si lucioasa. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. 

Adaugam acestea peste spuma amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula cu grija sa nu se lase spuma. Apoi adaugam si nuca macinata si omogenizam.

Punem aceasta compozitie de blat cu nuca intr-o tava in care am pus hartie de copt si coacem blatul la foc potrivit pentru aproximativ 15-20 minute.


Cand blatul este copt il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata Fineti sau Nutella si il lasam sa se raceasca la temperature camerei. Apoi il dam la frigider.


Pasul II: Reteta de acasa: Prajitura Kinder Bueno: pregatirea cremei pentru Prajitura Kinder Bueno
Intr-o cratita punem galbenusurile si le amestecam cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca (eu am folosit Dr. Oetker) si faina. Omogenizam si apoi adaugam laptele fierbinte. Punem cratita pe aragaz la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. Apoi o dam la racit. Pana se raceste crema, mixam untul bine pana devine spuma. Cand crema este rece, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. Dupa ce am adaugat toata crema in unt, impartim aceasta crema in doua parti egale. Una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.



Pasul III: Reteta de acasa: Prajitura Kinder Bueno: montarea Prajiturii Kinder Bueno

Scoatem blatul din frigider si peste el punem crema alba. 

O intindem si peste ea asezam un strat de biscuiti, astfel incat sa acoperim intreaga suprafata a prajiturii. 

Peste biscuiti punem crema de cacao si apoi dam prajitura la rece pana cand se intareste crema, aproximativ 30-40 minute.

Batem frisca spuma (eu am folosit frisca Hulala) si o intindem peste prajitura iar la sfarsit radem ciocolata cu alune. 





Si minunata Prajitura Kinder Bueno este gata! Atat de fina si gustoasa! Pur si simplu…. perfecta!
                                      


Pofta buna la Prajitura Kinder Bueno!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu