Pagini

luni, 29 ianuarie 2018

Rulada de Ciocolata cu Mandarine

Inca o reteta de desert! De data aceasta pregatim o Rulada de Ciocolata cu Mandarine. Avand in compozitie o crema pufoasa de ciocolata, adica vestita crema Ganache, aceasta rulada de ciocolata este delicioasa.




Ingrediente:
Pentru blat:
-         6 oua
-         100 gr ciocolata cu alune
-         150 gr faina
-         100 gr zahar pudra
Pentru crema:
-         500 ml frisca lichida Hulala
-         100 gr ciocolata amaruie (minim 65% cacao)
Pentru décor:
-         2 mandarine
-         30 gr ciocolata alba
-         100 gr ciocolata cu lapte


Pasul I: Reteta de acasa: Rulada de ciocolata cu mandarine: Pregatirea cremei ganache – partea I
Intr-o cratita la foc mic punem frisca si cand este calduta punem in ea ciocolata amaruie rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si luam frisca de pe foc. Frisca nu trebuie sa ajunga la punctual de fierbere. Dam cratita la frigider sa se raceasca foarte bine.

Pasul II: Reteta de acasa: Rulada de ciocolata cu mandarine: Pregatirea blatului
Separam galbenusurile de albusuri si peste galbenusuri punem zaharul pudra. 


 Amestecam bine si apoi radem ciocolata cu alune. 
 Omogenizam, dupa care adaugam faina si jumatate din albusurile batute spuma. Dupa ce le-am amestecat si pe acestea, punem si restul de spuma si omogenizam amestecand usor. 
 Punem acest aluat de blat pe o foaie de copt intr-o tava si il coacem pentru aproximativ 10-15 minute la foc potrivit. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si il punem pe un servet de bucatarie de bumbac pe care l-am inmuiat in apa rece si l-am stors foarte bine. Rulam usor blatul cu tot cu servet si il lasam sa se raceasca.


Pasul III: Reteta de acasa: Rulada de ciocolata cu mandarine: Pregatirea Pregatirea cremei ganache – partea II
Scoatem crema de la frigider si o batem foarte bine cu mixerul pana se ingroase. Sa nu va speriati daca nu se bate prea usor; este din cauza ciocolatei. Dati mixerul la viteza mare si bateti cel putin 10 minute, pana devine spuma. Este o crema super pufoasa si gustoasa!

Pasul IV: Reteta de acasa: Rulada de ciocolata cu mandarine: Asamblarea ruladei de ciocolata
Desfacem usor rulada de pe servet si punem ¾ din crema. Apoi rulam inapoi, usor, cu grija rulada. Daca doriti puteti sa o insiropati putin deasupra.
Imbracam rulada cu restul de crema si o dam cateva minute la rece.



 Intre timp topim ciocolata cu lapte si desfacem mandarinele feliute. 

Scoatem apoi rulada din frigider si punem deasupra cate o feliuta de mandarina inmuiata pe jumatate in ciocolata cu lapte. Restul de ciocolata poate fi folosita pentru decor. La sfarsit radem si putina ciocolata alba. Si dam rulada la frigider pentru doua ore.




Pofta buna la

Rulada de ciocolata cu mandarine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu