Pagini

marți, 12 decembrie 2017

Bomboane Ferrero Rocher de Casa

Printre cele mai gustoase si rafinate bomboane se numara Bomboanele Ferrero Roche, care din pacate sunt foarte scumpe. De aceea, acum in prag de sarbatori, va invit sa incercati aceasta reteta de Bomboane Ferrero Rocher de Casa. Cu aproximativ 25 lei cat costa ingredientele, veti obtine 40 de Bomboane Ferrero Roche de Casa. Copiii vor fi foarte incantati, si nu numai ei!


Ingrediente:
-          100 g foi de napolitane
-          300 g crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
-          50 g alune de padure
-          100 g arahide
-          300 g ciocolata cu lapte sau alune


Pasul 1 Reteta de acasa:  BOMBOANE FERRERO ROCHER DE CASA: pregatirea ingredientelor
Pentru inceput maruntiti foile de napolitane foarte bine.


Alunele de padure vor fi puse intr-o tavita si date 10 minute la cuptor la foc mic, insa aveti grija sa nu se arda. Din cand in cand amestecati in ele. Puteti folosi alunele de padure si fara sa le dati la cuptor, insa uscate putin vor avea un gust mult mai bun.

La fel procedati si cu arahidele. Puteti folosi arahide simple sau in cojite, pe care le veti indeparta dupa ce s-au asprit putin. Arahidele le maruntiti apoi cu robotul de bucatarie sau cu intinzatorul de aluat.



Pasul 1 Reteta de acasa: BOMBOANE FERRERO ROCHER DE CASA: pregatirea cremei si formarea bomboanelor Ferrero Roche de Casa
Intr-un vas puneti foile de napolitane maruntite. Apoi adaugati 2 linguri din arahidele maruntite. Amestecati si apoi puneti crema de ciocolata, Nutella sau Finetti. Omogenizati. Compozitia va fi putin lipicioasa. Pentru a o modela mai usor umeziti foarte putin palma. Dupa aceea luati putina compozitie, puneti in mijloc o aluna de padure si formati o bombonica. O tavaliti prin arahidele maruntite si o puneti pe o farfurie pe hartie de copt. Procedati la fel si cu celelalte bomboane Ferrero Roche de Casa. Cand ati terminat toata compozitia, dati farfuria la frigider.



Apoi rupeti ciocolata bucatele si o topiti. Eu am folosit ciocolata cu alune, insa se poate si ciocolata cu lapte simpla. Cand ciocolata este topita, scoateti bomboanele din frigider si le tavaliti prin ciocolata topita si le puneti din nou pe hartia de copt. Le dati la frigider pana se intareste ciocolata. Eu am lasat o parte din bomboane fara sa le mai trec prin ciocolata ca sa vedem care sunt mai bune. Greu de zis! Intr-adevar, deosebite! Cu siguranta vom mai face o portie in asteptarea lui Mos Craciun! Din aceste ingrediente ies aproximativ 40 de  Bomboane Ferrero Roche de Casa! Pentru un aspect mai desosebit, dupa ce ciocolata s-a intarit, puneti fiecare bombonica in cate un cosulet de hartie. Sarbatori fericite!




Pofta Buna la Reteta de acasa : 
BOMBOANE FERRERO ROCHER DE CASA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu