Pagini

duminică, 19 iulie 2015

Compot de Visine

Usor, usor ne pregatim pentru iarna. Asa ca, astazi la reteta de acasa, va invit sa facem un Compot de Visine, foarte gustos si sanatos. Se prepara foarte simplu asa ca pana si cele mai tinere gospodine vor putea face aceasta reteta fara probleme.




Ingrediente:
-          Visine
-          Zahar tos
-          Zahar vanilat (facultativ)


Pasul I: Reteta de acasa: Compot de visine: pregatirea visinelor
Spalam visinele in apa rece si le rupem coditele. Le punem in borcane (eu am folosit borcane de 400 g) astfel incat sa ramana gol in borcan de aproximativ 2 degete.



Pasul II: Reteta de acasa: Compot de visine: prepararea siropului
Intr-un vas pe foc punem apa cam cat ne-ar trebui sa umplem borcanele cu visine. Lasam apa sa se infierbante si apoi punem zahar tos dupa gust, cat va place de dulce. Amestecam si cand s-a topit zaharul luam vasul de pe foc si turnam siropul peste visinele din borcane. Daca vreti punteti pune si zahar vanilat. Apoi punem capacele la borcane si le asezam intr-o cratita la fundul careia am pus un servet de bucatarie din bumbac. Dupa ce am pus borcanele in cratita fara sa se atinga unul de altul, turnam apa rece dar sa nu ajunga la capac. Apoi punem cratita la foc mic si lasam sa fiarba aproximativ o ora. Stingem focul si le lasam acolo sa se raceasca. Apoi le punem in camara la rece.









Pofta buna la Compot de Visine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu