Pagini

miercuri, 29 iulie 2015

Rulouri de Vinete cu Branza

Astazi va invit sa pregatim o reteta de sezon: Rulouri de Vinete cu Branza. Aceste rulouri se prepara rapid si se pot servi calde sau reci, ca aperitiv sau gustare.




Ingrediente:
-  1 vanata potrivita
- 2 oua
- faina alba
- sare
- branza (cascaval, branza topita sau branza telemea)
- rosii, verdeata pentru decor



Pasul I: Reteta de acasa: Rulouri de Vinete cu Branza: pregatirea ingredientelor
Spalam vanata in apa rece, apoi o curatam de coaja. Taiem vanata in felii subtiri pe lungimea ei. Punem feliile de vanata pe un platou sau fund de lemn si presaram putina sare pe fiecare felie. Le lasam asa jumatate de ora. Ele se vor inmuia si vor fi mai usor de modelat.




Pasul II: Reteta de acasa: Rulouri de Vinete cu Branza: prajirea vinetelor
Intr-un castron punem doua oua, cu albus si galbenus, si le batem bine cu furculita. Pe o farfurie punem faina alba. Intr-o tigaie pe foc punem ulei la incins.
Apoi luam fiecare felie de vanata, o trecem prin faina pe ambele parti si apoi prin ou si o punem la prajit. Cand s-a prajit pe o parte, o intoarcem si pe cealalta iar cand este gata o scoatem pe un platou in care am pus servete de bucatarie din hartie, pentru a absorbi uleiul. Procedam la fel cu toate feliile de vinete.



Pasul III: Reteta de acasa: Rulouri de Vinete cu Branza: realizarea rulourilor de vinete cu branza
Luam o felie de vanata prajita si pe ea punem branza (de orice fel): feliute de cascaval, de branza telemea, branza topita sau putem rade niste branza pentru a acoperi suprafata feliei de vanata. Apoi o rulam si o prindem cu o scobitoare iar in varful scobitorii putem pune o felie de rosie sau castravete sau o maslina, etc.









Pofta buna la Rulouri de Vinete cu Branza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu