Pagini

luni, 29 iunie 2015

Compot de Rabarbar

Astazi va propun sa incercati o reteta de compot acrisor: Compot de Rabarbar, este fresh dar si sanatos, caci contine multa vitamina C si este indicat pentru intarirea sistemului imunitar. 




Ingrediente:

-          Bete de Rabarbar
-          Zahar tos

-          Sare de lamaie

Pasul 1 Reteta de acasa : COMPOT DE RABARBAR: Pregatirea rabarbarului

Spalam rabarbarul in apa rece si apoi curatam betele de cojita subtire de deasupra. 



Apoi taiem rabarbarul bucatele si presaram sare de lamaie (la 5-6 bete de rabarbar punem o jumatate de lingurita de sare de lamaie). Amestecam cu o lingura si il lasam sa stea cel putin o ora. Din cand in cand mai amestecam. Apoi il scurgem de zeama lasata si il punem in borcane (eu am folosit borcane de 400 g). In fiecare borcan punem cam jumatate de borcan de rabarbar.




   
Pasul 2 Reteta de acasa :  COMPOT DE RABARBAR prepararea siropului
Intr-un vas pe foc punem apa cam cat ne-ar trebui sa umplem borcanele cu rabarbar. Lasam apa sa se infierbante si apoi punem zahar tos dupa gust, cat va place de dulce. Dupa ce ati pus zahar cam va place de dulce, mai adaugati inca 4-5 linguri de zahar, caci rabarbarul este acrisor mai ales ca acum are si sare de lamaie. Amestecam si cand s-a topit zaharul luam vasul de pe foc si turnam siropul peste rabarbarul din borcane. 


Apoi punem capacele la borcane si le asezam intr-o cratita la fundul careia am pus un servet de bucatarie din bumbac. Dupa ce am pus borcanele in cratita fara sa se atinga unul de altul, turnam apa rece dar sa nu ajunga la capac. Apoi punem cratita la foc mic si lasam sa fiarba aproximativ o ora. Stingem focul si le lasam acolo sa se raceasca. Apoi le punem in camara la rece.





Pofta Buna la Reteta de acasa : 
COMPOT DE RABARBAR !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu