vineri, 5 decembrie 2014

Prajitura cu Nuca

Va invit sa facem o noua prajitura care are un gust deosebit datorita ingredientului principal, nuca. Asadar, haideti sa facem o Prajitura cu Nuca. Se prepara foarte usor, facem blatul si pana cand acesta se coace in cuptor, noi pregatim crema si apoi totul este gata foarte repede si la fel de repede, din pacate de data aceasta, se termina si prajitura cu nuca. Ca prin magie, dispare de pe farfurie!!!



Ingrediente:

Pentru blat:
-         6 oua
-         1 praf de copt
-         6 linguri apa
-         14 linguri de zahar tos
-         10 linguri de faina
-         4 linguri de nuca macinata

Pentru crema:
-         2 pachete de unt (2x200gr)
-         4 linguri zahar pudra
-         4 linguri nuca macinata
-         1 lingurita esenta de rom
-         1 lingurita rasa de cacao

Pentru decor:
-         100 gr nuca taiata marunt (nu macinata!)


Pasul I: Prajitura cu Nuca: prepararea blatului
Pentru prepararea blatului spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul tos si amestecam pana se topeste putin zaharul si devine o crema pufoasa. Apoi adaugam praful de copt si apa. Amestecam din nou si dupa ce compozitia s-a omogenizat, punem nuca macinata, apoi faina si albusurile batute spuma. Punem blatul intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt sau am tapetat-o cu putina margarina si faina. Dam blatul la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute. Apoi il verificam cu scobitoarea sa vedem daca este copt.



Pasul II: Prajitura cu Nuca: prepararea cremei
In timp ce blatul se coace in cuptor, amestecam untul (care este bine sa fie lasat la temperatura camerei cu cel putin jumatate de ora inainte de preparare) cu zaharul pudra. Adaugam putin rom si nuca macinata. Amestecam si lasam crema la rece pana cand se raceste blatul. Apoi taiem blatul in doua, insiropam prima parte (siropul poate fi facut dintr-o cana de apa in care punem 2 linguri de zahar si o lingurita de rom). Apoi punem trei sferturi din crema si o intindem. Punem deasupra si cea de-a doua parte a blatului si o insiropam si pe aceasta. In crema ramasa punem o lingurita rasa de cacao, amestecam si intindem aceasta crema pe prajitura.







Pentru decor prajim 100 de grame de miez de nuca si apoi il taiem cu cutitul. Si presaram deasupra prajiturii aceasta nuca prajita care o sa-i dea un gust foarte bun. Apoi dam prajitura la rece pentru o ora.


Pofta buna la Prajitura cu Nuca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu