Pagini

marți, 26 martie 2013

Spanac cu Usturoi

Desi vremea este foarte capricioasa si afara viscoleste, suntem totusi la sfarsitul lunii martie si cel putin calendaristic, primavara a sosit. Asa ca, haideti sa dam fuga la piata si sa cumparam niste legume, verdeturi. Si sa pregatim niste Spanac cu Usturoi. Spanacul se prepara usor si este foarte gustos si sanatos datorita continutului sau bogat in fier.



Ingrediente:

- 1 kg spanac verde
- 1 ceapa
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 capatana usturoi
- sare

Pasul 1 Reteta de acasa : SPANAC CU USTUROI: Pregatirea spanacului

Pentru inceput, alegem frunzele de spanac si le spalam frunza cu frunza.

   
Pasul 2 Reteta de acasa : SPANAC CU USTUROI : Prepararea spanacului cu usturoi

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand clocoteste, adaugam frunzele de spanac.

Le lasam sa dea doua - trei clocote.

Apoi le punem la scurs.

Taiem ceapa marunt si o punem intr-o cratita cu putin ulei pe foc. O calim un pic si apoi adaugam pasta de tomate.



In timp ce ceapa se caleste, taiem spanacul (sau il mixam cu robotul de bucatarie, asta depinde de fiecare!) si il punem in cratita cu ceapa calita. Amestecam.

Curatam cateii de usturoi si ii taiem ca in imagine sau mai marunt. Cum va place!

Apoi adaugam usturoiul peste spanac si amestecam. Si astfel spanacul cu usturoi este gata! Delicios!


Pofta Buna la Reteta de acasa : 
SPANAC CU USTUROI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu