Pagini

miercuri, 27 martie 2013

Prajitura cu Mere de Post

Pentru ca ne aflam in Postul Pastelui, haideti sa pregatim o Prajitura cu Mere de Post. Aceasta prajitura se poate face si cu dovleac in locul merelor. Iata reteta si modul de preparare al Prajiturii cu Mere de Post.


Ingrediente:

- 1 kg mere
- 1/2 kg faina
- 200 ml ulei
- 1 ceasca de apa fierbinte
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 3 linguri miere (sau zahar)
- 3 linguri gris
- 2 lingurite zahar pudra pentru decor

Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA CU MERE DE POST: Pregatirea merelor pentru Prajitura cu Mere de Post

In primul rand spalam merele, le curatam de coaja si apoi le radem.
   


Punem merele rase intr-o cratita si adaugam mierea (sau zaharul) si scortisoara. Le punem pe foc pentru a le cali putin.


Dupa ce merele sunt calite, adaugam 3 linguri de gris si amestecam.

Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA CU MERE DE POST : Prepararea aluatului pentru Prajitura cu Mere de Post

Acum este momentul sa pregatim aluatul pentru Prajitura cu Mere de Post. Pentru aceasta, punem faina intr-un castron.

Adaugam uleiul si amestecam.



Apoi punem apa fierbinte si un praf de sare. Framantam aluatul. Apoi il impartim in 2/3 si 1/3.


Partea mai mare de aluat o intindem si o punem intr-o tava de cuptor pe care am uns-o cu putin ulei sau unt si am tapetat-o cu gris.



Peste aluat punem merele calite si le intindem uniform pe toata suprafata.




Restul de aluat il mai framantam putin cu 2 linguri de faina pentru a fi mai tare si pentru a-l putea da pe razitoare. Daca doriti, puteti sa nu mai framantati aluatul ramas cu faina, ci pur si simplu sa-l intindeti si sa-l puneti deasupra merelor. Eu l-am ras pentru ca prajitura sa aiba un aspect mai deosebit. Fiecare gospodina decide cum vrea sa faca!



Apoi dati tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la foc potrivit.



Cand prajitura cu mere de post s-a copt o scoateti din tava si o pudrati cu putin zahar pudra.



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRAJITURA CU MERE DE POST !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu