Piperul este unul dintre condimentele cele mai folosite in intreaga lume. El este originar din padurile musonice din India. Cei mai mari cultivatori de piper sunt India, Brazilia si Malaezia. Piperul este fructul unei plante cataratoare care este mereu verde. Interesant este faptul ca planta rodeste din al 8-lea an de viata, timp de aproximativ 20 de ani.
Piperul poate fi de culoare negru, alb, verde si rosu. Iata cateva lucruri interesante despre fiecare:
Reteta de acasa, Reteta casei tale! Reteta de acasa este locul unde gasiti retete, incepand cu retete aperitive, retete supa, retete fripturi si ajungand la retete de prajituri si multe altele. Fiecare reteta este explicata pas cu pas si exemplificata cu pozele retetelor din timpul realizarii lor.
Pagini
▼
vineri, 29 iunie 2012
luni, 18 iunie 2012
Spuma de zmeura
Astazi la Reteta de Acasa va prezint un desert delicios; se prepara foarte repede, fara coacere si este foarte gustos: Spuma de zmeura. Dupa cum se vede in fotografia de mai jos, baietelul meu de abia asteapta sa guste. Stie el de ce...!
vineri, 15 iunie 2012
Reteta de acasa: 13 iunie 2012 - Cartofi noi cu crusta de branza frantuzeasca
Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o noua reteta delicioasa care se numeste Cartofi noi cu crusta de branza frantuzeasca.
Ingrediente:
- 150 g ceapa
- 150 g ciuperci
- 100 g bacon afumat
- ulei
- 1 kg cartofi noi
- 100 g branza Camembert
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana
- patrunjel verde
- 1 salata
- ceapa verde
- zeama de lamaie
- castraveti proaspeti
- sare si piper
marți, 12 iunie 2012
Retetea de acasa: 12 iunie 2012 - Strudel cu visine si sos de vanilie
Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta super usoara si foarte potrivita pentru aceasta perioada din an cand avem atat de multe fructe proaspete si delicioase. Reteta se face foarte simplu si se numeste Strudel cu visine si sos de vanilie.
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 pachet foi de placinta
- 500 g visine fara samburi si scurse de zeama
- 9 linguri de gris
- 5 linguri smantana
- 3 linguri zahar tos
- ulei
Pentru sos:
- 2 galbenusuri
- 1 zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingura zahar
- esenta de vanilie