Pagini

vineri, 15 iunie 2012

Reteta de acasa: 13 iunie 2012 - Cartofi noi cu crusta de branza frantuzeasca


Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o noua reteta delicioasa care se numeste Cartofi noi cu crusta de branza frantuzeasca. 



Ingrediente


- 150 g ceapa
- 150 g ciuperci
- 100 g bacon afumat
- ulei
- 1 kg cartofi noi
- 100 g branza Camembert
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana
- patrunjel verde
- 1 salata
- ceapa verde
- zeama de lamaie
- castraveti proaspeti
- sare si piper



Pasul 1: RETETA DE ACASA: CARTOFI NOI CU CRUSTA DE BRANZA FRANTUZEASCA Pregatirea ingredientelor


Primul pas in prepararea acestei retete este pregatirea ingredientelor. Pentru aceasta curatam ceapa si o taiem marunt.

La fel procedam si cu ciupercile.

Apoi luam baconul afumat si-l taiem fasii subtiri.

Dupa aceea punem ceapa la calit in ulei iar apoi se prajeste baconul si ciupercile. 
Acum este momentul sa pregatim cartofii. Ii spalam, ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. 

Cand s-au inmuiat, ii luam de pe foc, ii scurgem si ii zdrobim usor, dupa care ii amestecam cu ceapa, baconul si ciupercile prajite. Adaugam putina sare si piper si patrunjelul tocat marunt.


Pasul 2: RETETA DE ACASA CARTOFI NOI CU CRUSTA DE BRANZA FRANTUZEASCA Coacerea cartofilor 
Se pune aceasta compozitie intr-o forma termorezistenta pentru cuptor. Peste cartofi se pune urmatorul sos: se amesteca vinul cu smantana si se pun pe foc. Cand clocoteste, se adauga branza Camembert taiata cubulete si se amesteca pana cand se topeste. Se pot adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie. 


Apoi se toarna peste cartofi si se da la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Cartofii noi cu crusta de branza frantuzeasca se servesc calzi cu salata, ceapa verde si castraveti proaspeti.

Pofta buna la Reteta de acasa  CARTOFI NOI CU CRUSTA DE BRANZA FRANTUZEASCA !  


Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu