Pagini

marți, 1 martie 2016

Cartofi cu Ciuperci si Cascaval la Cuptor

Cartoful este unul dintre ingredientele cele mai folosite de la mic la mare. Iata o reteta simpla de Cartofi la Cuptor cu Ciuperci si Cascaval. Acesti cartofi deliciosi pot fi serviti la oricare dintre mesele zilei, fiind foarte hranitori si gustosi.



Ingrediente:
-         6 cartofi mari
-         2 cepe
-         100 g sunca
-         200 g cascaval
-         300 g ciuperci
-         3 linguri ulei
-         Sare
-         Piper


Pasul I: Reteta de Acasa: Cartofi la Cuptor cu Ciuperci si Cascaval: pregatirea ingredientelor
Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert in coaja. Pana fierb cartofii, radem cascavalul pe razitoarea mica. Sunca o taiem bucatele mici. Ceapa o vom taia julien. Ciupercile le vom taia feliute subtiri.







Pasul II: Reteta de Acasa: Cartofi la Cuptor cu Ciuperci si Cascaval: pregatirea cartofilor
Punem ceapa pe foc cu 3 linguri de ulei la foc mic. Adaugam si ciupercile si cand acestea s-au inmuiat asezonam cu sare si piper.

Cand cartofii sunt fierti, ii curatam de coaja si ii taiem in doua.

 Aranjam cartofii intr-o tava pentru cuptor.

Peste cartofi punem ceapa si ciupercile. Deasupra punem jumatate din cascavalul ras. Apoi feliutele de sunca si apoi restul de cascaval ras. Putem pune si putina frunza de patrunjel verde tocat marunt.





Dam tava la cuptor pana se rumeneste cascavalul deasupra. Se servesc calzi. Merg nemaipomenit cu castraveti murati sau salata de varza acra.




Pofta Buna la Reteta de acasa : 
Cartofi la Cuptor cu Ciuperci si Cascaval !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu