Pagini

luni, 15 februarie 2016

Pliculete cu Mere

Cand vine vorba de fructe, marul intotdeauna este cel mai popular caci nu numai ca este un fruct foarte sanatos si bogat in vitamina C si fibre, dar este si la-ndemana tuturor in orice anotimp. De aceea, astazi vom incerca o reteta cu mere, reteta la care puteti folosi aluat foietaj din comert sau preparat in casa. Pliculete cu Mere, caci despre ele este vorba, se fac foarte repede si au un aspect deosebit.


                                       
  


Ingrediente:
-          un pachet de aluat foietaj
-          4 mere
-          1 plic zahar vanilat
-          putina scortisoara
-          zahar pudra pentru decor


Pasul I: Reteta de acasa: Pliculete cu Mere: pregatirea merelor
Spalam merele si le curatam de coaja, apoi le dam pe razitoarea mare. Peste merele rase punem zaharul vanilat si putina scortisoara, dupa care le calim putin la foc mic timp de cinci minute. Daca merele sunt mai acre, puteti pune una sau doua linguri de zahar.

  




Pasul II: Reteta de acasa: Pliculete cu Mere: realizarea pliculetelor cu mere
Un lucru important: inainte de a face Pliculetele cu Mere, daca folositi aluat foietaj din comert, trebuie sa il scoateti din congelator cu jumatate de ora inainte ca sa se dezghete incet.


Din aluatul foietaj taiati forte patrate pe care mai apoi le taiati in doua, formand astfel triunghiuri. In triunghiul pe care-l modelati trasati cu cutitul doua taieturi in partea dreapta si doua taieturi in partea stanga, ca in imaginea urmatoare. 


Pe mijloc puneti o lingura de mere calite si stoarse de zeama. Coltul din dreapta al triunghiului il dati in partea stanga si apoi coltul din stanga il dati in partea dreapta, formand astfel un pliculet cu mere, pe care-l puneti intr-o tava de cuptor in care ati pus hartie de copt.








Dati tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc potrivit.
Dupa ce s-au copt le scoateti din cuptor si presarati zahar pudra.









Pofta buna la Pliculete cu Mere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu