Pagini

duminică, 31 ianuarie 2016

Tort Aperitiv de Craciun

Iata un alt model de Tort Aperitiv, pe care l-am pregatit cu ocazia sarbatorilor de iarna. Asadar, iata reteta pentru Tort Aperitiv de Craciun. Simplu de facut, din ingredientele bine cunoscute.


Ingrediente:
- legume: cartofi, morcovi, patrunjel toate fierte
- masline negre si verzi
- boabe de mazare din conserva
- boabe de porumb din conserva
- feliute de branza topita
- castraveti murati
- frunze de patrunjel
- maioneza de casa

marți, 12 ianuarie 2016

Prajitura Sf. Ion

La sfarsitul sarbatorilor de iarna am facut Prajitura Sf. Ion, care este de fapt o prajitura zebra cu o pufoasa crema de ciocolata. Combinatia de ciocolata, frisca si nuca prajita este intr-adevar deosebita. Iata reteta:



Ingrediente:
Pentru blat:
-         6 oua
-         1 praf de copt
-         6 linguri de apa
-         14 linguri de zahar
-         19 linguri de faina
-         1 lingura de cacao

Pentru crema:
-         300 ml frisca lichida
-         150 gr ciocolata amaruie

Pentru decor:
-         nuca macinata

luni, 4 ianuarie 2016

Cascaval de Casa

Astazi va invit sa facem o reteta noua, si anume Cascaval de Casa. Este o reteta foarte simpla, acest cascaval se face usor si se poate consuma in doua ore de cand a fost facut. Fara cheag, fermenti sau alte ingrediente speciale, acest cascaval de casa este 100% natural si foarte sanmatos caci nu contine E-uri si nimic artificial.


Ingrediente:
-         1 litru lapte (minim 3% grasime)
-         3 oua
-         300 g smantana (minim 24% grasime)
-         1 lingura de sare

Salata de Beouf Bradut

Acum, de sarbatori, aperitivele festive sunt pe toate mesele, iar salata de beouf este nelipsita. De aceea va propun sa decoram salata de beouf ca pe un bradut de Craciun. Salata de Beouf Bradut se face foarte usor. 

Dupa ce ati facut salata de beouf obisnuita (gasiti reteta aici), puneti salata pe un platou sau bol dar nu o nivelati ca de obicei cu lingura. O aranjati in asa fel incat in centrul vasului salata de beouf sa fie mai ridicata, mai tuguiata. Apoi „imbracati” salata cu frunze de patrunjel.



Peste frunze puneti rondele de ardei gras rosu, acesta reprezentand beteala. Iar pe ardei puneti boabe de porumb, drept „luminite”. In varful bradului puneti o stea decupata din ardei gras rosu sau din cascaval.

Si Salata de Beouf Bradut este gata!



Pofta buna la Salata de Beouf!