Pagini

marți, 16 decembrie 2014

Tocanita de Ciuperci

Este post si nu mai stiti ce sa mai gatiti?! Ce ziceti de o Tocanita de Ciuperci de post? Ciupercile sunt intotdeauna delicioase si hranitoare, asa ca haideti sa facem o tocanita de ciuperci. Daca vreti ca Tocanita de Ciuperci sa nu fie neaparat de post, puteti adauga o lingura sau doua de smantana si va fi si mai delicioasa.



Ingrediente:

- 1 kg ciuperci proaspete
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 lingura de faina alba
- 1 legatura de marar verde
- sare


Pasul I: Tocanita de ciuperci: pregatirea ciupercilor
Spalam ciupercile in apa rece, le punem la scurs si apoi le taiem felii de marime potrivita. Puteti sa le taiati si mai marunt, depinde cum va plac mai mult. Apoi taiem ceapa marunt.


Pasul II: Tocanita de ciuperci: prepararea Tocanitei de Ciuperci
Intr-o cratita pe foc punem ceapa si uleiul. Daca doriti puteti adauga si o lingurita de vegeta sau puteti pune doar sare. Amestecam in ceapa sa nu se arda si cand s-a inmuiat, adaugam ciupercile si apa si le lasam sa fiarba. Punem apa astfel incat sa nu le acopere caci ciupercile de regula isi lasa si ele putina apa. Punem si mararul taiat marunt si lasam sa fiarba.








Cand ciupercile sunt fierte adaugam bulionul pe care l-am amestecat inainte cu faina si putina apa. Cand adaugam bulionul in Tocanita de ciuperci, avem grija sa amestecam incontinuu pana se ingroase putin apoi stingem focul. Daca vreti, puteti adauga si cateva frunze de patrunjel verde taiat marunt.




Pofta buna la Tocanita de Ciuperci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu