Pagini

joi, 11 decembrie 2014

Labute de Urs

Este iarna si mai sunt putine zile pana la sosirea lui Mos Craciun, asa ca va invit sa incercati niste prajiturele care merg foarte bine in aceasta perioada: Labute de Urs. Copiii le vor adora si nu numai ei! Este o reteta cu grad mediu de dificultate. Iata cu facem aceste Labute de Urs:



Ingrediente:

Pentru labute:
- 250 ml apa
- 100 gr unt
- 125 gr faina
- 3 oua
- un praf de sare

Pentru umplutura:
- 1 plic budinca de vanilie sau cacao
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahar

Pentru decor:
- 200 ml frisca proaspata


Pasul I: Labute de Urs: prepararea aluatului
Intr-o cratita pe foc punem apa si adaugam si untul. Lasam sa fiarba pana cand untul se topeste. 

Punem un praf de sare si apoi punem faina, toata o data, stingem focul si amestecam repede pana se incorporeaza faina si aluatul de dezlipeste de pe cratita. Apoi il dam la rece si mai amestecam din cand in cand. Cand este aproape rece adaugam cate un ou si amestecam. Dupa de s-a incorporat primul ou il punem pe cel de-al doilea, apoi amestecam, si cand s-a incorporat si cel de-al doilea il punem pe cel de-al treilea.


Pasul II: Labute de Urs: realizarea labutelor de urs si coacerea lor
Aluatul pentru Labutele de urs fiind gata, punem aluatul intr-o seringa de prajituri si apoi formam labutele de urs intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt. Labutele de urs se fac foarte usor. Punem aluatul in forma unui bestisor iar la unul din capete apasam mai tare cu siringa astfel incat sa se realizeze “degetele” labutelor de urs. Dupa ce am umplut tava de labute o dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Labutele vor fi coapte cand sunt rumenite pe spate si devin usoare.




Pasul III: Labute de Urs: prepararea cremei
Intr-o cratita pe foc punem laptele la fiert. Din cei 500 ml de lapte oprim aproximativ 100 de ml in care dizolvam praful de budinca. Puteti folosi budinca de orice fel. Eu am facut doua portii (o singura portie este intotdeauna prea putin!) si o portie de Labute de Urs le-am umplut cu budinca de ciocolata iar celelalte cu budinca de vanilie. Cand laptele fierbe puneti zaharul si turnati budinca desfacuta in lapte si amestecati pana se ingroase. Apoi o dati la rece. Pana se raceste budinca, luati fiecare labuta de urs in parte si o taiati in parte de sus, aproximativ o treime. Partea mai mica va fi de fapt capacul care se pune deasupra dupa ce labuta va fi umpluta cu crema si cu frisca.




Pasul IV: Labute de Urs: umplerea labutelor de urs si decorarea lor
Dupa ce Labutele de urs au fost taiate si crema este rece, umplem fiecare labuta cu crema si apoi le dam la rece. Apoi peste crema punem frisca (eu de obicei folosesc Frisca Hulala pe care o tin la rece si o bat cu mixerul chiar inainte de a o pune pe prajituri si iese foarte bine). 


Dupa ce ati pus frisca pe fiecare labuta, puneti capacul si cand toate sunt gata puteti pudra peste ele putin zahar pudra. Si le dati la rece cel putin o jumatate de ora, daca nu vi le “fura” nimeni intre timp! Eu intotdeauna fac doua portii caci una e prea putin!







Pofta buna la Labute de Urs!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu