Pagini

vineri, 28 septembrie 2012

Tocanita de cartofi

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat traditional; este o reteta pe cat de veche, pe atat de gustoasa si hranitoare. Unii o numesc "mancarea saracului", dar uneori parca simti nevoia de ceva mai simplu, fara carne sau prea multa grasime. Asa ca, haideti sa facem Tocanita  de cartofi. Simplu si usor de preparat! Este o reteta de post, dar poate fi preparata si cu carne.



Ingrediente:

- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 6 catei de usturoi 
- sare
- piper
- ulei
- frunze de patrunjel verde

Pasul 1 Reteta de acasa : TOCANITA DE CARTOFI: Pregatirea ingredientelor

In primul rand curatam cartofii si ii taiem cubulete; ii lasam in apa rece, caci altfel se vor innegri.

Apoi curatam doua cepe.

Taiem cepele marunt, la fel procedam si cu ardeiul. 

Puteti pune un ardei rosu mai mare sau doi ardei mai mici, unul verde si unul rosu.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  TOCANITA DE CARTOFI : Prepararea tocanitei de cartofi

Punem ceapa taiata intr-o cratita si peste ea punem putin ulei. Punem cratita pe foc.

Apoi adaugam ardeiul. Amestecam si lasam putin sa se inabuseasca.

Apoi punem si cativa catei de usturoi taiati bucatele.

Adaugam cartofii taiati cubulete.

Amestecam si apoi adaugam apa pana la nivelul cartofilor. Ii lasam sa fiarba.

Asezonam cu sare si piper.

Lasam pe foc pana ce cartofii sunt fierti. 

Apoi punem deasupra frunza de patrunjel verde taiata marunt.

Si iata ca tocanita noastra de cartofi este gata! Daca vreti ca aceasta mancare delicioasa sa nu fie de post, puteti adauga bucatele de sunca sau carnat.

Pofta Buna la Reteta de acasa :  TOCANITA DE CARTOFI  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu