Pagini

joi, 27 septembrie 2012

Buchetele la cuptor

Va place carnea de pui? Daca da, va invit sa incercati o noua reteta cu copanele si aripioare de pui la cuptor. Este o reteta deosebita datorita modului de preparare. Cu ajutorul foliei de aluminiu, in care vom pune ingredientele, vom realiza asa numitele Buchetele la cuptor. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmam si ingredientele pe care le folosim pentru 8 buchetele la cuptor.


Ingrediente (pentru 8 portii):

- 8 copanele de pui

- 8 aripioare de pui
- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 1 rosie mare
- 24 catei de usturoi
- 8 pastai de fasole verde
- 3 cepe
- sare
- piper
- ulei


Pasul 1 Reteta de acasa : BUCHETELE LA CUPTOR: Pregatirea ingredientelor


Pentru realizarea retetei de astazi "Buchetele la cuptor", in primul rand trebuie sa pregatim ingredientele. Spalam copanelele si aripioarele de pui, le curatam si le lasam deoparte.


Apoi curatam cartofii si ii taiem rondele.


Mai avem nevoie de ceapa, (pe care o curatatm si o taiem rondele), de usturoi (curatam cateii de coaja), morcovi (curatati de coaja si taiati fasii) si pastai de fasole verde.


Apoi spalam rosia si o taiem feliute.
   
Pasul 2 Reteta de acasa:   BUCHETELE LA CUPTOR: Realizarea buchetelelor

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, punem pe masa tava pentru cuptor si folie de aluminiu. 

Rupem o bucata de folie de aluminiu, de marime patrata, si o punem pe masa. Pe folie punem 2-3 felii de cartofi, 2-3 rondele de ceapa si un morcov.

Apoi punem un copanel si o aripioara de pui.


Mai adaugam o pastaie de fasole verde, 2 feliute de rosie si 3 catei de usturoi. Asezonam cu sare si piper, apoi turnam putin ulei (aproximativ 1 lingura).

Dupa aceea strangem folia de jur imprejur si formam astfel buchetelul.

Il punem in tava de cuptor.


La fel procedam si cu celelalte ingrediente. Formam toate buchetelele si le punem in tava. Le dam la cuptor la foc potrivit.

Pasul 3 Reteta de acasa: BUCHETELE LA CUPTOR: Coacerea buchetelelor

Dupa aproximativ 20-30 de minute, scoatem tava din cuptor.

Daca vreti sa serviti buchetelele fiind doar inabusite, le scoateti pe farfurie si urati pofta buna celor dragi.




Daca insa vreti ca puiul sa fie putin rumenit, desfaceti putin buchetelele si bagati tava la cuptor din nou. Si le lasati pana se rumenesc putin. Gustul este absolut minunat in ambele cazuri. O nebunie!



Pofta Buna la Reteta de acasa :  BUCHETELE LA CUPTOR  !

2 comentarii: