Pagini

duminică, 22 ianuarie 2012

Maioneza de casa

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte populara si simplu de facut, utila mai ales cand vrem sa afcem oua umplute, salata de boeuf sau salata de vinete. Asadar iata reteta  pentru Maioneza de casa! 

Ingrediente:


- 1 galbenus de ou crud
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 lingurita mustar
- ulei
- zeama de lamaie

 Reteta de acasa : MAIONEZA DE CASA: Prepararea maionezei
Pentru prepararea maionezei punem intr-un castron un galbenus de ou crud si unul fiert. Maioneza se poate prepara si fara galbenusul de ou fiert, doar cu cel crud, dar nu va iesi la fel de tare ca cea facuta cu ambele galbenusuri. Daca vrem sa facem maioneza foarte multa punem doua galbenusuri fierte tari si doua crude.


Apoi adaugam o lingurita de mustar. Amestecam. Apoi punem putin ulei si amestecam din nou. Apoi iarasi ulei si amestecam si tot asa. Uleiul se poate pune si in continuu dar sa nu curga prea mult, caci exista pericolul ca maioneza sa se taie. (Daca vi s-a intamplat sa se taie, nu este nici o tragedie. Vedeti cum se repara aici: http://reteta-de-acasa.blogspot.com/2012/01/maioneza-taiata.html
Continuam sa punem ulei si sa amestecam pana cand obtinem cantitatea de maioneza dorita. 

Daca vrem sa facem mai multa maioneza si observam ca nu mai "inghite" uleiul prea usor, punem putina zeama de lamaie si amestecam; maioneza se va deschide putin la culoare si va deveni mai cremoasa permitandu-ne astfel sa mai adaugam ulei. 

Secret: pentru ca maioneza sa nu fie prea gretoasa, la sfarsit putem sa adaugam o lingura de iaurt simplu. Astfel maioneza va fi mai cremoasa, si mai gustoasa si bineinteles mai putin gretoasa.

Pofta Buna la Reteta de acasa : MAIONEZA DE CASA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu