Pagini

miercuri, 27 decembrie 2023

Prajitura Pufosica

Fiind perioada sarbatorilor de iarna, va propun o prajitura super pufoasa si delicioasa pe care puteti sa o faceti si sub forma de tort. Se numeste Prajitura Pufosica si se face foarte simplu si rapid, fara a folosi cuptorul. Este delicioasa! Nici nu are cum sa nu fie, pentru ca ingredientele principale sunt nuca, branza, nutella si frisca. Asadar, haideti sa vedem pas cu pas cum o facem pe Pufosica:



Ingrediente:

Blat: 450 gr biscuiti de cacao, 200 gr unt, 200 gr nuca macinata

Crema maro: 250 gr branza ricotta, 150 gr nutella, 250 ml frisca lichida

Crema alba: 250 gr branza ricotta, 250 ml frisca lichida, 60 gr zahar pudra

Decor: nuca macinata, ciocolata amaruie
Pasul I: Reteta de acasa: Prajitura Pufosica: pregatirea blatului

Intr-un castron amestecam biscuitii zdrobiti cu nuca macinata si untul topit. Omogenizam si facem un blat pe care il intindem intr-o tava. Eu l-am pus pe hartie de copt, dar nu este obligatoriu sa folositi hartie de copt. Si dam tava la frigider pana pregatim crema.








Pasul II: Reteta de acasa: Prajitura Pufosica: pregatirea cremei maro

Intr-un vas pentru mixer punem branza ricotta si nutella si le amestecam. Apoi punem frisca (eu am folosit Frisca Hulala) si batem totul cu mixerul pana obtinem o crema maro foarte pufoasa. Apoi o intindem peste blat si dam tava din nou la frigider pana pregatim si cea de-a doua crema.







Pasul III: Reteta de acasa: Prajitura Pufosica: pregatirea cremei albe

Intr-un vas de mixer punem branza ricotta (cea de-a doua cutie), zaharul pudra si frisca si batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa de culoare alba, pe care o intindem peste crema maro. Apoi, deasupra, presaram putina nuca macinata si radem un pic de ciocolata amaruie. Si dam prajitura la rece pentru 1-2 ore. Apoi o taiem cu ajutorul unui cutit umed. 








  Pofta buna la PRAJITURA PUFOSICA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu