Pagini

duminică, 9 mai 2021

Brocoli cu Conopida la Cuptor

Va invit sa incercati o reteta foarte simpla, a unui preparat pe cat de gustos, pe atat de sanatos: Brocoli cu Conopida la cuptor. Iata ingredientele si modul de preparare, asa cum v-am obisnuit, pas cu pas si bineinteles cu fotografii. :) 






Ingrediente:

- 500 gr brocoli
- 500 gr conopida
- 2 morcovi (optional)
- 2 oua
- 250 gr cascaval 
- 5 linguri lapte
- sare
- piper
- putin unt
- putin pesmet

Pasul 1 Reteta de acasa : BROCOLI CU CONOPIDA LA CUPTOR: Pregatirea ingredientelor

Pentru inceput pregatim ingredientele. Fie ca folosim brocoli si conopida congelate sau crude, acestea trebuie rupte in bucatele si puse la fiert in apa cu sare, pentru 10-15 minute. Daca folositi si morcovi, ii puneti la fiert impreuna cu brocoli si conopida, morcovii taiati rondele. In timp ce acestea fierb, pregatim un vas pentru cuptor. Eu folosesc o tava de sticla. O ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  BROCOLI CU CONOPIDALA CUPTOR: Aranjarea legumelor in tava si gatirea lor la cuptor

Dupa ce legumele s-au fiert le scoatem intr-o sita si le lasam sa se scurga cat timp pregatim compozitia cu oua. Asadar, spargem 2 oua si le batem cu furculita ca pentru ompleta. Asezonam cu sare si piper, apoi adaugam laptele si omogenizam. 
Acum este momentul sa radem cascavalul pe o razatoare potrivit de mare, eu o folosesc pe cea pe care rad merele pentru placinta cu mere.
In tava de sticla punem legumele scurse, presaram cascavalul ras si apoi turnam uniform compozitia cu oua si lapte. 
Dam tava la cuptorul incins si o lasam la foc potrivit pana cand cascavalul este usor rumenit. 
Cand scoatem tava de la cuptor, putem presara pe deasupra frunze proaspete de patrunjel.
Iar cand servim putem folosi sos de usturoi sau ketchup, fiecare cu gustul lui. 



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
BROCOLI CU CONOPIDA LA CUPTOR !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu