Pagini

duminică, 25 octombrie 2020

Prajitura Pufoasa de Ciocolata

Va invit la un nou desert delicios cu gust de ciocolata. Se numeste Prajitura Pufoasa de Ciocolata, o prajitura pufoasa, cu gust de ciocolata si crema de ou. Se pregateste foarte usor, chiar si o bucatareasa la inceput de drum intr-ale gatitului se va descurca foarte bine.





Ingrediente:

Blat: 5 oua, 220 gr zahar, 1 praf de copt, 125 gr. smantana, 300 gr faina, 180 ml ulei, 1 zahar vanilat, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, putina sare, 1 lingura de cacao

Crema: 250 ml lapte, 1 ou, 70 gr zahar, putina sare, 1 zahar vanilat, 30 gr amidon de porumb, 25 gr unt


Pasul I: Reteta de acasa: Prajitura Pufoasa de Ciocolata: prepararea cremei
Intr-o oala punem laptele pe foc si il aducem la punctul de fierbere. 
Intr-un bol adanc amestecam zaharul, amidonul de porumb, putina sare si zaharul vanilat. Apoi punem oul si amestecam, dupa care turnam jumatate din laptele fierbinte. Dupa omogenizare turnam continutul in restul de lapte si punem oala pe foc, amestecand in continuu pana cand crema se ingroasa. 
Mai amestecam 2 minute si apoi adaugam untul si o dam la racit. Punem crema intr-un pos sau intr-o punga.


 Pasul II: Reteta de acasa: Prajitura Pufoasa de Ciocolata: prepararea blatului
Intre timp pregatim blatul: intr-un castron, amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare. Apoi adaugam zaharul vanilat, smantana si uleiul. 
Separat, intr-un bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Apoi le adaugam in castron si omogenizam.



Punem blatul in tava peste hartia de copt.  Si cu crema de vanilie trasam dungi dupa modelul urmator:



Apoi dam tava la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt (verificam cu scobitoarea!), o scoatem din tava si cand este rece presaram zahar pudra. 




Pofta buna la Prajitura Pufoasa de Ciocolata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu