Pagini

duminică, 22 decembrie 2019

Sarmale de curcan

Craciunul bate la usa, asadar suntem in toi cu pregatiurile pentru aceasta sarbatoare deosebita. Daca v-ati saturat de clasicele sarmale cu carne de porc, astazi va propun sa incercati Sarmale de Curcan. Mult mai sanatoase decat sarmalele cu carne de porc, sarmalele cu carne de curcan sunt absolut delicioase. Cu un ardei iute alaturi, nu mai trebuie sa va spun decat Sarbatori fericite si pofta buna la sarmale de curcan!



Ingrediente:

- 1 kg pulpa de curcan
- 100 gr orez
- 3 cepe
- sare
- piper negru macinat
- varza murata
- 10 linguri pasta de tomate
- 100 ml ulei
- 2 foi de dafin

Pasul 1 Reteta de acasa : SARMALE DE CURCAN: Prepararea compozitiei pentru sarmalele de curcan


Pentru inceput, dati carnea de curcan prin masina de tocat, apoi adaugati ceapa taiata marunt, orezul si asezonati cu sare si piper. Apoi puneti si 5 linguri de pasta de tomate (sau mai multa daca va plac mai acrisoare), 50 ml ulei si omogenizati.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  SARMALE DE CURCAN: Pregatirea sarmalelor cu carne de curcan
Pregatiti foile de varza si impachetati sarmalele. Aranjati sarmalele de curcan in cratita iar printre ele puteti pune si varza tocata sau chiar un ciolan afumat pentru un gust deosebit.  Puneti foile de dafin, 50 ml ulei si restul de pasta de tomate. Apoi turnati apa pana in dreptul sarmalelor. Deasupra sarmalelor puneti cateva foi de varza pentru a le acoperi. 
Dati cratita la cuptor si le fierbeti la foc mic aproximativ 2 ore, pana este fiarta varza.  



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
SARMALE DE CURCAN !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu