Pagini

luni, 9 aprilie 2018

Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi


O noua reteta cu cartofi, insa de data aceasta cartofii sunt insotiti de ciuperci, carnaciori, condimente si mult usturoi. Asadar, azi pregatim Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi. Preparati la cuptor, bineinteles, pentru un gust deosebit!


Ingrediente:
-         8 cartofi de marime potrivita
-         500 gr ciuperci proaspete
-         300 gr carnaciori
-         2 capatani mari de usturoi
-         3 linguri pasta de tomate
-         5 linguri ulei de masline
-         Ierburi Provensale
-         Sare
-         Piper
-         Boia de ardei dulce


Pasul I: Reteta de acasa: Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi: pregatirea cartofilor

Curatam cartofii de coaja si ii taiem pe latime dar nu pana jos. Intr-o tava termoizolanta unsa cu putin unt punem cartofii crestati. Printre crestaturi punem cate putin ulei de masline, apoi presaram un pic de boia de ardei dulce, sare si putin piper. Dam tava la cuptor.






Pasul II: Reteta de acasa: Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi: pregatirea celorlalte ingrediente

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Curatam usturoiul. Taiem carnaciorii bucatele. Scoatem tava de la cuptor dupa ce a stat acolo 15 minute la foc potrivit si punem ciupercile printre cartofi, apoi usturoiul si carnaciorii. Turnam pasta de tomate desfacuta in putina apa. Presaram ierburi provensale si dam tava din nou la cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi bine.


Pofta buna la Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu