Pagini

sâmbătă, 20 mai 2017

Tarta cu Fructe de Padure

Fie vara, fie iarna, prajiturile cu fructe sunt delicioase. Iata cum putem pregati oricand rapid o Tarta cu Fructe de Padure! Iarna putem folosi fructe congelate, vara fructe proaspete.


Ingrediente:

-         6 oua
-         gr zahar
-         gr faina
-         6 linguri apa
-         1 pliculet praf de copt
-         2 pliculete zahar vanilat
-         1 plic budinca de vanilie instant
-         400 ml lapte
-         300 gr fructe de padure
-         1 pliculet gelatina transparenta
  

Pasul I: Reteta de acasa: Tarta cu Fructe de Padure: pregatirea pandispanului
Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri adaugam zaharul si amestecam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul vanilat, praful de copt si apa. Omogenizam si apoi punem faina, peste care adaugam albusurile batute spuma. Amestecam cu grija sa nu se lase spuma si apoi punem pandispanul pe hartie de copt in tava si il dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt il dam la racit, fara sa il scoatem din tava.





Pasul II: Reteta de acasa: Tarta cu Fructe de Padure: Pregatirea cremei si decorarea tartei cu fructe de padure
Intr-un vas pentru mixer punem laptele si praful de budinca (eu folosesc Crem Ole de la Dr. Oetker) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Dupa ce blatul s-a racit, il insiropam (sirop format dintr-o cana de apa in care am pus 2 linguri de zahar si putina esenta de rom) si apoi intindem crema uniform. Peste crema de budinca asezam fructele de padure care trebuie sa fie scurse foarte bine.




Apoi preparam gelatina (punem apa la fiert pe aragaz cu 1 lingura de zahar si apoi turnam gelatina desfacuta in putina apa cand apa clocoteste) si cand aceasta s-a ingrosat o luam de pe foc si o lasam 2-3 minute dupa care o turnam peste tarta, peste fructele de padure. Dam tarta cu fructe de padure la rece pentru cel putin o ora si apoi o putem servi.







Pofta buna la Tarta cu Fructe de Padure!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu