Pagini

miercuri, 25 mai 2016

Tort Diplomat cu Capsuni

Este sezonul capsunilor! De aceea va invit la un Tort Diplomat cu Capsuni, tort care se prepara foarte repede si are un mare avantaj: se prepara la rece! Asadar, fara a avea nevoie de cuptor, iata cum facem un tort diplomat in doar cateva minute.



Ingrediente:
-         1000 ml frisca lichida Hulala
-         900 ml iaurt simplu (1,5 % grasime)
-         4-5 linguri zahar pudra
-         1 pliculet gelatina alimentara
-         500 gr capsuni
-         100 gr biscuiti simpli

-         fulgi de ciocolata pentru decor

vineri, 13 mai 2016

Salata de Boeuf Margarete sau Salata de Boeuf Flori de Musetel

Salata de Boeuf este bine cunoscuta si preparata cu diverse ocazii speciale. Iata ce usor putem face o Salata de Boeuf Margareta sau cu alt nume, Salata de Boeuf Flori de Musetel. Foarte simplu: facem salata de boeuf dupa reteta obisnuita, a carei reteta o gasiti aici.

Dupa ce am facut Salata de Boeuf, o punem intr-un castron si o nivelam deasupra cu ajutorul unei linguri. Apoi dam castronul la frigider.

 Punem la fiert 5 oua. Le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Dupa ce s-au fiert, le lasam 2-3 minute in apa rece. Apoi le curatam de coaja si taiem fiecare ou in doua parti egale.

Scoatem salata de boeuf de la frigider si cu grija, sa nu se rupa, scoatem jumatatile de galbenusuri din albusuri si le punem pe salata. Eu am pus unul in mijloc si celelate in jurul lui, aceste galbenusuri fiind mijlocurile florilor. Apoi luam albusurile si le taiem fasiute subtiri, pe care le vom aranja in jurul fiecarui galbenus, realizand astfel petalele margaretelor sau ale florilor de musetel.

Dupa ce florile sunt gata, luam frunze proaspete de patrunjel si le asezam printre flori astfel incat sa nu se mai vada salata de boeuf. Si iata un camp cu margarete sau flori de musetel sub care se ascunde o delicioasa salata de boeuf.


Pofta buna la
Salata de Boeuf Margarete
sau

Salata de Boeuf Flori de Musetel!

duminică, 1 mai 2016

Rulada cu Crema Ganache si Nuca

De data aceasta, la Reteta de Acasa, va prezentam o reteta de rulada: Rulada cu Crema Ganache si Nuca, reteta perfecta pentru iubitorii de dulciuri care au in compozitie o crema de ciocolata dar si delicioasa nuca prajita. Sfatul meu: faceti doua rulade, caci una e prea putin, dispare imediat de pe farfurie!!!



Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua intregi + 2 albusuri
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
2 linguri  cacao



Pentru crema ganache:
100 g ciocolata neagra
400 ml frisca lichida
100 g nuci tocate