Pagini

miercuri, 21 octombrie 2015

Sarmale Uriase

Sarmalele sunt preferatele tuturor si sunt oricand binevenite, indifferent daca vorbim despre sarmale cu carne, sarmale in foi de varza, sarmale de post, sarmale cu afumatura sau alte sarmale. Insa daca nu avem prea mult timp la dispozitie sa impaturim minunatele sarmale, ce-i de facut?! Ei bine… iata solutia: putem sa le pregatim intr-un timp mai scurt facand Sarmale Uriase.
                  

        
  
                    

Cum puteti pregati aceste Sarmale Uriase? Foarte simplu. Aveti aici reteta clasica de Sarmale.
 Singura deosebire este ca vom face sarmalele mult mai mari. Nu mai taiem foaie de varza in doua sau trei parti pentru sarmale, ci vom impaturi carnea de sarmale intr-o foaie intreaga dintr-o varza de marime obisnuita. In acest fel, in loc sa impaturim 3 sarmale de marime obisnuita, facem doar una mare. Si uite asa oala de sarmale se va umple mult mai repede. Iar gustul va fi la fel de bun, va asigur!

Iar cand le scoatem din cuptor, in loc sa puneti pe o farfurie la o portie trei sarmale, puneti doar una. 

        


                    

Iar daca faceti si-o mamaliga si scoateti si un ardei iute (gasiti reteta aici), nu-mi mai ramane decat sa va spun …

Pofta Buna la Sarmale Uriase!