Pagini

vineri, 16 mai 2014

Mere Caramelizate

Merele sunt foarte bune si gustoase, la fel si caramelul, insa Merele caramelizate sunt si mai bune. Marul proaspat impreuna cu gustul de zahar ars reprezinta ceva pe cat de gustos, pe atat de frumos!



Ingrediente:
-         4 mere de marime potrivita
-         200 g zahar


Pasul I: MERE CARAMELIZATE: topirea zaharului pentru merele caramelizate

Intr-un vas pe foc punem zaharul si amestecam aproape in continuu, caci zaharul incepe sa se topeasca si daca nu amestecam acesta se va arde. Focul trebuie sa fie mic! Amestecam pana se topeste tot zaharul.




Pasul II: MERE CARAMELIZATE: realizarea merelor caramelizate

Luam fiecare mar in parte si imbracam in zaharul proaspat topit. Luam zaharul topit cu lingura si turnam peste mar. Pentru merele caramelizate, ar fi bine sa folosim mere care au codite. Asa este mult mai usor, ca putem sa tinem marul de codita si cu lingura punem zahar peste el, pe toate partile. Apoi il punem pe farfurie si procedam la fel si cu celelalte mere.

Mare atentie:
1. aveti grija sa nu va ardeti cu acest caramel din zahar ars caci este foooarte fierbinte. 2. trebuie sa “imbracati” merele in zahar ars cat se poate de repede, caci zaharul se raceste si se intareste foarte repede.





Pofta buna la: MERE CARAMELIZATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu