Pagini

miercuri, 19 februarie 2014

Gogosi pufoase

Inca o reteta de ceva dulce?! Da! De data aceasta haideti sa facem niste Gogosi pufoase. Foarte usor de pregatit si foarte gustoase, Gogosile sunt oricand binevenite si pe placul tuturor. Simple sau cu gem, gogosile sunt delicioase. Iata reteta:



Ingrediente:

- 500 g faina
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 250 ml lapte caldut
- 25 g drojdie
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita sare
- coaja de lamaie

Pasul 1 Reteta de acasa : GOGOSI PUFOASE: Prepararea aluatului pentru gogosi

Se pune drojdia sa se inmoaie in laptele caldut in care se adauga si zaharul. Apoi se lasa cateva minute la fermentat. Apoi se amesteca aceasta maia cu ouale, untul topit, faina si coaja rasa de lamaie. Se pune si sare si se lasa la dospit o ora.



   
Pasul 2 Reteta de acasa :  GOGOSI PUFOASE : Taierea gogosilor si prajirea lor
Se intinde aluatul de gogosi pe masa tapetata cu faina si apoi se taie in forma rotunda cu ajutorul unui pahar sau al unei forme speciale. (Aluatul se intinde cam de 1 cm grosime.) Se pun gogosile deoparte pe masa si se mai lasa 15 minute la dospit. 

Intre timp, intr-o cratita punem ulei la incins (cam de 3 degete sa fie uleiul in cratita). Cand uleiul este incins, se ia fiecare gogoasa de pe masa si se pune la prajit, insa mare atentie: pentru ca gogosile sa iasa pufoase trebuie sa avem grija cum le luam de pe masa: luam gogoasa de pe masa si o punem rasturnata in cratita cu ulei incins (deci punem gogoasa pe spate). Cu o paleta sau o furculita, intoarcem gogosile rumenite pe partea cealalta si cand s-au copt le scoatem intr-un castron in care am pus un servet de bucatarie din hartie, pentru a absorbi uleiul de pe ele. 





Le putem servi asa, simple sau putem sa presaram putin zahar pudra sau le putem umple cu ciocolata sau gem.






Pofta Buna la Reteta de acasa : 
GOGOSI PUFOASE!

5 comentarii: