Pagini

vineri, 3 ianuarie 2014

Afumaturile

O categorie aparte intre preparatele traditionale romanesti o reprezinta  Afumaturile, caracteristice in special zonelor din Ardeal, Banat, Bucovina si Maramures.  Iata cateva lucruri despre afumatul carnii, a slaninii si a carnatului. 


Afumarea este una dintre cele mai deosebite tehnici de conservarea a produselor din carne, in special cele din carne de porc, dar nu numai. Afumarea este o adevarata arta prin care produsele capata un gust cu totul si cu totul deosebit datorita fumului.

Afumarea este de 3 tipuri:
- afumare rece: carnurile sunt afumate departe de sursa de caldura (fumul ajunge la produse printr-un burlan, la temperaturi de 20-23  grade Celsius)
- afumarea caldacarnurile sunt puse deasupra sursei de fum, intr-un spatiu aerat, la 30-35  grade Celsius
afumare fierbinte: carnurile sunt afumate si gatite in acelasi timp, lent, la 60-95  grade Celsius

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu