Pagini

miercuri, 5 iunie 2013

Clatite ... pe bat !

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat pentru copii si nu numai. Clatite... pe bat! Este o reteta care se face foarte repede! Cu putin gem sau dulceata le puteti transforma foarte repede si usor in Clatite Acadele. Iata cum facem:
Ingrediente:

- faina
- putina sare
- apa minerala

Pentru decor:
- gem (eu am folosit gem de macese)
- bete pentru frigarui

Pasul 1 Reteta de acasa : CLATITE PE BAT: Prepararea aluatului pentru clatite

In primul rand punem faina intr-un castron si adaugam putina sare si o lingurita de ulei. Daca ma intrebati cata faina, am sa va spun ca depinde de numarul de clatite pe care-l faceti. Eu de obicei pun o jumatate de kg de faina. 


Apoi punem apa minerala si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  CLATITE PE BAT: Prajirea clatitelor

Intr-o tava incinsa pe foc punem cu lingura compozitia: cate o lingura de aluat in care punem un bat de frigarui rupt in doua (sa nu fie prea lung). Lasam sa se coaca pe o parte dupa care intoarcem clatita pe bat pe cealalta parte.



Apoi le scoatem pe o farfurie si le ungem cu gem sau cu miere sau cu ciocolata. 





Daca vreti ca desertul sa arate si mai bine si sa fie si mai atractiv mai ales pentru cei mici, dupa ce ati facut clatitele pe bat, le treceti prin gem sau dulceata si ati facut niste Clatite Acadele minunate!


Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CLATITE PE BAT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu