Pagini

joi, 2 mai 2013

Friptura de Miel

Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la Pasti si avem de pregatit multe preparate deosebite, precum oua rosii, cozonac, drob de miel, etc.,  haideti sa facem si o Friptura de Miel, care nu poate sa lipseasca de pe masa la aceasta sarbatoare importanta. 

Ingrediente:

- carne de miel
- sare
- piper
- lamaie
- 4-5 catei usturoi
- otet
- vin alb
- untura de porc

Pasul 1 Reteta de acasa : FRIPTURA DE MIEL: Pregatirea carnii de miel pentru Friptura de miel 


In primul rand, pregatim carnea de miel si ingredientele: sare, piper, untura de porc, usturoi, otet, vin alb, lamaie. Luam carnea de miel si o ungem cu untura de porc. Apoi o punem intr-o tava termorezistenta si o impanam cu 4-5 catei de usturoi. Dupa aceea adaugam putina sare, piper si cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie. In tava punem aproximativ 2 centimetri de apa. 
Atentie: carnea de miel pentru Friptura de miel sau Miel la cuptor se pune cu partea unde a avut pielea in jos. 



   


Pasul 2 Reteta de acasa :  FRIPTURA DE MIEL: Prepararea fripturii de miel
Dam tava la cuptor la foc potrivit si dupa 10 minute se pune un pahar cu vin alb. Dupa o ora si jumatate, se intoarce friptura cu fata in jos, pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Se mai lasa la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Apoi, alaturi de un pahar de vin, Friptura de miel este foarte gustoasa! 






Pofta Buna la Reteta de acasa : 
FRIPTURA DE MIEL !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu