Pagini

joi, 11 aprilie 2013

Prajitura Greta Garbo

Prajiturile cu nuca sunt printre cele mai gustoase. De aceea va invit sa facem o Prajitura Greta Garbo. Foarte buna! Iata reteta si modul de preparare.





Ingrediente:

Pentru foi:

- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 gr unt sau margarina
- 2 oua intregi
- 2 linguri smantana groasa
- 2 linguri zahar
- putina coaja de lamaie

Pentru umplutura (crema):

- 500 gr gem acrisor
- 400 gr nuci macinate
- 200 gr zahar

Pentru decor:

- 1 lingurita unt
- 100 gr ciocolata
- 1 lingura smantana sau frisca lichida

Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA GRETA GARBO: Prepararea aluatului pentru foile Prajiturii Greta Garbo

In primul rand amestecam zaharul cu drojdia, dupa care adaugam untul care este bine sa fie la temperatura camerei. Apoi punem cele 2 oua si amestecam cu mixerul. Dupa aceea adaugam smantana, coaja de lamaie, putina coaja de lamaie si faina. Acum lasam aluatul la crescut pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce a trecut acest timp, luam aluatul si il impartim in 3 sau 4 parti, depinde cat este de mare tava de copt.



Intindem prima foaie si o punem in tava unsa cu putin unt sau margarina.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA GRETA GARBO : Pregatirea umpluturii pentru Prajitura Greta Garbo 

Amestecam nuca cu zaharul si impartim aceasta in 3 parti egale.
Apoi, dupa ce prima foaie este pusa in tava, o ungem cu un strat foarte subtire de gem. Gemul poate fi de caise, prune, macase etc. Peste gem presaram nuca. Apoi punem a doua foaie, iar gem si iar nuca. Procedam in acest fel pana la ultima foaie, peste care nu mai punem nimic. Lasam tava la cald sa dospeasca prajitura timp de o jumatate de ora si apoi o dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Inainte de a o da la cuptor, putem sa intepam cu furculita din loc in loc.

Pasul 3 Reteta de acasa :  PRAJITURA GRETA GARBO : Decorarea Prajiturii Greta Garbo 


Pentru decor puteti presara pur si simplu zahar pudra (eventual zahar pudra cu aroma de vanilie) sau puteti face glazura dupa cum urmeaza: topim ciocolata impreuna cu untul si o amestecam cu frisca sau smantana. Apoi o intindem peste prajitura Greta Garbo. Peste glazura putem presara putina nuca rasa sau o lasam asa lucioasa. Eu i-am pus deaspura zahar pudra.



Iata ce bine arata Prajitura Greta Garbo pe o farfurie alaturi de Piersicute, ale caror reteta o gasiti aici si de Negresa a carei reteta o gasiti aici.

Alte modele de Prajitura Greta Garbo:




Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRAJITURA GRETA GARBO !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu