Pagini

joi, 27 decembrie 2012

Ciupercute la tigaie

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat care se face foarte repede si este foarte  hranitor in acelasi timp. Este vorba despre Ciupercute la tigaie, o delicatesa dupa parerea mea. Aceste ciupercute la tigaie imi amintesc de copilarie. Yammy, ce bune erau!


Ingrediente:

- ciupercute champignon proaspete
- putina sare
- putin unt (optional)

Pasul 1 Reteta de acasa : CIUPERCUTE LA TIGAIE: Pregatirea ciupercutelor

In primul rand luam ciupercutele (care trebuie neaparat sa fie proaspete, nu din conserva!), le punem intr-un vas cu apa rece si le scoatem coditele. Le spalam bine si le punem intr-o strecuratoare. Palarioarele raman intregi iar coditele vor fi taiate in jumatati sau sferturi pe lungimea lor.

   
Pasul 2 Reteta de acasa : CIUPERCUTE LA TIGAIE : Prajirea ciupercutelor

Intr-o tigaie punem ciupercutele; le aranjam frumos una langa alta pana ce tigaia este plina. Apoi in fiecare ciupercuta punem putina sare. Daca doriti puteti pune si putin unt.

Punem tigaia pe foc la foc potrivit si vom vedea ca in timp ce se prajesc, palariutele ciupercutelor se vor umple de zeama. Daca tigaia este plina de palariute, atunci vom pune coditele la prajit dupa ce palariutele sunt gata. Daca insa prajim mai putine ciuperci, atunci putem sa punem in aceeasi tigaie in acelasi timp atat palariutele cat si coditele.

Cand sunt gata le scoatem pe farfurie si le servim calde. Sunt absolut delicioase!


Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CIUPERCUTE LA TIGAIE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu