Pagini

vineri, 16 noiembrie 2012

Ciorba de varza

Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta de ciorba, cu siguranta pe gustul multora, mai ales a celor din Ardeal. Este vorba de Ciorba de varza, o ciorba foarte gustoasa care se prepara rapid si poate fi facuta de post sau nu. Eu va prezint reteta de Ciorba de varza de post, dar dumneavoastra puteti sa-i adaugati niste creste de slanina prajita sau niste costita afumata. Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro.


Ingrediente:

- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 varza
- 1 ardei gras rosu
- pasta de tomate sau bulion
- cimbru
- sare
- patrunjel verde (optional)

Pasul 1 Reteta de acasa : CIORBA DE VARZA: Pregatirea ingredientelor

In primul rand pregatim zarzavaturile. Luam o ceapa, o curatam si o taiem marunt. Apoi curatam si taiem marunt si morcovii. 

La fel procedam si cu ardeiul gras; il taiem marunt.

Apoi luam varza si dupa ce o curatam, o taiem marunt, dar nu atat de marunt ca la varza calita, ci mai mare putin; ca in imagine.
    
Pasul 2 Reteta de acasa : CIORBA DE VARZA : Prepararea Ciorbei de varza

Intr-o oala punem apa la fiert. Cand clocoteste adaugam ceapa si morcovii.

Apoi punem ardeiul taiat marunt, varza si putina sare. Deasupra punem si putin cimbru pentru un gust deosebit.


Cimbrul poate fi verde, proaspat (punem o crenguta asa intreaga) sau uscat (punem jumatate de lingurita). 


Apoi lasam ciorba sa fiarba. Cand zarzavaturile au fiert adaugam putina pasta de tomate sau bulion desfacut in putina apa.



Pentru a acri mai mult ciorba de varza, puteti adauga cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie. 

Daca vreti sa dregeti ciorba de varza, puteti sa adugati in farfurie o lingura de smantana. 

Va fi mult mai gustoasa dar nu va mai fi ciorba de post.

Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CIORBA DE VARZA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu