Pagini

marți, 9 octombrie 2012

Pilaf de orez

Azi va propun sa facem un preparat delicios. Este vorba despre Pilaful de orez care  este o mancare foarte hranitoare si foarte sanatoasa in acelasi timp. Pilaful poate fi pregatit in mai multe feluri; poate fi pilaf de orez cu ciuperci, pilaf de orez bulgaresc sau pilaf sarbesc, iar pentru iubitorii de carne pilaf de orez cu pui. Noi vom face astazi pilaf cu legume.


Ingrediente:

- 2 cepe
- 1 cana de orez
- putin ulei
- 1 ardei rosu
- 1 morcov
- patrunjel verde
- sare
- piper

Pasul 1 Reteta de acasa : PILAF DE OREZ: Pregatirea ingredientelor

Primul pas in realizarea retetei de acasa Pilaf de orez este pregatirea tuturor ingredientelor, si anume: luam doua cepe albe sau rosii si le curatam.


Pregatim orezul; puteti cumpara orez special pentru pilaf pentru ca are bobul pufos si nici nu se lipeste.

Apoi cutatati morcovul si il radeti marunt.

La fel procedam si cu ardeiul, il spalam si il taiem marunt.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PILAF DE OREZ : Prepararea pilafului de orez

Dupa ce toate au fost pregatite, tocam ceapa marunt si o punem intr-o cratita cu putin ulei.

O lasam sa se caleasca un pic dupa care adaugam apa. Mare atentie la cantitatea de apa: la o cana de orez punem 4 cani de apa. Puteti masura cu orice; important este sa respectati masura: o parte orez si 4 parti apa. Amestecam; apoi adaugam si ardeiul si morcovul. Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba. Mai amestecam din cand in cand daca gatim pe aragaz; daca gatim la cuptor este mult mai simplu: bagam cratita la cuptor si nu mai este nevoie sa amestecam prea mult.


Cand pilaful este gata, taiem marunt frunze de patrunjel verde si punem deasupra in cratita sau fiecare persoana isi pune cat doreste in propria farfurie. 


Pofta Buna la Reteta de acasa : PILAF DE OREZ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu