Pagini

marți, 18 septembrie 2012

Piure de cartofi cu sos


Astazi la Reteta de Acasa va propun sa facem un preparat clasic: piure de cartofi; si pentru ca gustul sa fie mult mai bun, mai ales daca folosim acest piure de cartofi ca garnitura pe langa o friptura de exemplu, atunci haideti sa facem si un sos pentru piureul de cartofi. Asadar astazi gtim Piure de cartofi cu sos.

Ingrediente:

Pentru piureul de cartofi:-  cartofi
- lapte
- unt
- sare

Pentru sos:
- 2 cepe
- 2 ardei, unul rosu si unul verde
- 2 rosii
- sare
- piper

Pasul 1 Reteta de acasa : PIURE DE CARTOFI CU SOSPrepararea piureului de cartofi

Pentru piureul de cartofi, in primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. 

Ii punem intr-o cratita cu apa rece, presaram putina sare si ii punem la fiert.

Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa in care au fiert. Punem peste ei un cubulet de unt, putina sare si lapte fierbinte. Ii zdrobim.  
  
Pasul 2 Reteta de acasa :   PIURE DE CARTOFI CU SOS  : Prepararea sosului
Pentru sos, curatam doua cepe si le taiem solzisori. Punem ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o punem la calit. 

Apoi taiem marunt si doi ardei grasi, daca se poate unul rosu si unul verde. Punem si ardeiul peste ceapa, amestecam si lasam la calit, cu focul mic. 

Apoi punem si doua rosii taiate marunt si mai lasam putin pe foc. 

Asezonam cu putina sare si putin piper.

Apoi punem piureul de cartofi pe platou si sosul peste el. Absolut delicios! 

Si pentru ca totul sa fie minunat, puteti prepara pe langa piureul de carofi si niste pui pe sticla! Aveti reteta aici.

Pofta Buna la Reteta de acasa :   
PIURE DE CARTOFI CU SOS  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu